Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

ADHD, ADD, hyperactief……. wat zit er nu echt achter?


(Free Choice Benelux) De scholen starten de komende weken weer en dan laait ook weer de discussie op over het gedrag van onze kinderen. Dr. Gábor Lenkei schrijft hierover het volgende: (Uit het boek: “Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig?” – Dr. Gábor Lenkei)

Vooral de kinderen op school lijden vaak aan een tekort aan vitamine B. De toestand is zo ontaard, dat een dergelijk vitaminetekort nu al een ziekte genoemd wordt.

Door een gebrek aan vitamine B1 en andere vitamines B, wordt het kind onoplettend, verstrooid, zenuwachtig, en vaak agressief.

De symptomen van een gebrek aan vitamines B werden steeds ernstiger door de verspreiding van frisdrank, chips en ander snoep. Met andere woorden door een grotere suikerconsumptie. De uitleg daarvoor is heel eenvoudig. Ons lichaam heeft vitamine B nodig om suiker af te breken. Wanneer iemand heel veel suiker of voedingsmiddelen met veel suiker gegeten heeft, dan is de volledige hoeveelheid vitamine B opgebruikt. Zo blijft er geen vitamine B meer over voor haar oorspronkelijke opdracht: een rustig, evenwichtig zenuwstelsel verzekeren.

Het is niet te verwonderen dat veel mensen zenuwachtig, gespannen zijn en klagen over slaapstoornissen. In dat licht is het ook beter te begrijpen waarom steeds meer studenten leerproblemen hebben.

Steeds meer mensen lijden aan een tekort aan vitamine B1 en de toestand van die mensen is ook steeds ernstiger geworden, zoals bij ADHD. Dat tekort oplossen zou de juiste oplossing van het probleem zijn. Maar vooral in het geval van de kinderen, is dat vaak een vergeefse poging.

Nu heeft men de diagnose “hyperactieve kinderen” uitgevonden en men benadrukt dat dat een ziekte van het zenuwstelsel is. Ook de zogenaamde “kinderen met concentratiestoornissen” worden in de categorie ziek geplaatst. Om deze kwajongens te genezen stellen ze een behandeling met zware medicijnen voor in plaats van een vitamine B-kuur. Jammer genoeg staan de werkstoffen van de gebruikte medicijnen op de lijst van het internationaal drugsverdrag.

Denk niet dat het over iets onbenulligs gaat. Dit alles leidt ertoe dat heel wat kinderen over de hele wereld zware medicijnen moeten nemen die de persoonlijkheid veranderen en die vaak ernstige bijwerkingen met zich meebrengen.

Ik vind dat heel gevaarlijk. Zeker omdat ik kan aantonen dat kinderen met die problematiek heel makkelijk geholpen kunnen worden met onschadelijke vitamines.

Hier even een getuigenis. Laten wij onszelf er eens aan herinneren wat voor probleem mensen hebben, of wat voor probleem de hele maatschappij heeft wanneer we het belang en de destructieve invloed van kwalitatieve honger niet inzien en wanneer we geen efficiënte stappen zetten om het probleem op te lossen.

“Mijn kind dat de stempel hyperactief kreeg, neemt het Basispakket.
Na een week was mijn kind helemaal veranderd! Hij studeert, hij slaapt goed, hij zit vol levenskracht.

Daarvoor studeerde hij niet op school, zijn resultaten waren niet goed. De mensen in zijn omgeving vragen vanwaar deze verandering komt. Ik kies voor vitamines en NIET voor medicatie (bijvoorbeeld Ritalin). Nu zegt men niet meer dat mijn kind hyperactief is! Ik raad het iedereen met een tekort aan vitamines aan. Het is echt heel goed!”

Attilané Sz.

Ik vraag u om deze belangrijke informatie ook te verspreiden zodat ze algemeen bekend geraakt. Laat ons samen een nieuwe gezondheidscultuur opbouwen. Een leven dat waardiger is dan het nu is voor de fantastische mens.

Interesse? Klik hier voor het boek “Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig”

Bron: Free Choice

Reacties
 • jolande zei (11-01-2014 om 09:12 uur):   

  Het spijt me zeer hoor maar deze beweringen zijn niet juist. Er bestaat wel een visolie die veel stoffen bevat die goed zijn voor de hersenen. Maar het is niet zo dat je na 1 week van je adhd of add af bent. Dit zijn namelijk (afwijkingen in je hersenen) Mijn zoon heeft autisme en adhd en als dit zou helpen zou ik dit al jaren geleden geprobeerd hebben. Er zijn nog steeds hele volksstammen die denken dat dit aan voeding ligt. En dat dit vroeger niet voorkwam. Was het maar allemaal waar. Nee sprookjes bestaan alleen in de Efteling.

  • D. zei (07-05-2014 om 15:43 uur):   

   Dus het werkt niet omdat jij het anders jaren geleden wel geprobeerd had. wat een causaal verband.

  • DVO zei (30-03-2015 om 20:08 uur):   

   suiker en vaccinaties zijn de boosdoener 😉

 • Freek zei (31-01-2014 om 02:02 uur):   

  Ook wij ouders van een kind met adhd en nog een aantal andere betitelingen hebben al van alles geprobeerd .
  Met name frites en junkfood , ook geen of weinig suiker , geen light of frisdranken , zoveel mogelijk natuurlijke producten , geen toegevoegde stoffen E nummers vermijden
  en nu na jaren zien wij verbeteringen , het is zelfs zo dat hij
  in de weekends geen medicatie nodig heeft , hij is nu elf jaar
  en het gaat steeds beter , wij denken dat het met voeding ook kan helpen , alleen met visolie lijkt mij dat niet te lukken.

 • Jessica zei (12-03-2015 om 00:29 uur):   

  Tja en weer een artikel waarom mensen met ADHD vaak de behoefte voelen om zichzelf te moeten verdedigen! Juist door deze beweringen voelen mensen met ADHD (ik dus) zich onbegrepen! Het doet zeer als je weet dat jij leeft zoals ieder ander en toch niet het vermogen hebt om jezelf te kunnen concentreren of andere dingen waarvan ADHD de oorzaak is.
  Ik heb zeker te weten geen gebrek aan vitamines en ik eet gezond. En zoals iedereen eet ik ook weleens een zak chips leeg of eet ik een stuk taart, oei oei!
  En wat betreft de 'zware medicijnen'……..een hartpatient hoeft nou nooit uit te leggen waarom hij pillen nodig heeft, want dat is oh zo logisch, terwijl hij nog wat extra zout over zijn eten strooit! Maar zodra het dingen zijn 'tussen de oren' dan is het altijd maar raar en ongehoord dat je toegeeft aan het nemen van 'die rotzooi'. Mensen veranderen inderdaad door die medicijnen en gelukkig heel vaak op een positieve manier! Het is voor mij in ieder geval een wereld van verschil na 28 jaar ellende! Ik ben super blij en ik kan weer focussen op de dingen die er op dat moment toe doen.

  • Stella zei (20-03-2015 om 19:22 uur):   

   Beter laat je je vitamines/mineralenbalans checken bij bijvoorbeeld een orthomoleculair arts. Zij hebben hiervoor doorgeleerd, terwijl de huisarts daar weinig van weet en het reguliere laboratorium met verouderde lijsten volgt.

   Een mens ontwikkelt gaandeweg diverse gebreken. Een startgebrek als ADHD maakt het leven extra lastig en als dat met aanvullen van de vitamine-B-spiegels verbetert kan worden, dan is dat toch een goede optie om nader uit te laten zoeken? Ook voor medicatie en supplementen is het van belang preparaten met zo weinig mogelijk additieven te nemen.

   Met gerichte medicatie/supplementen zullen niet alle problemen oplosgelost worden, omdat er gaandeweg her en der schade aangericht is in en om andere organen en het gedrag/overlevingsstrategie. Daar moet dan in tweede instantie naar gekeken worden.

   Wat ik mis in de beschrijving, is de verwijzing dat vit.B van belang is voor de neurologie en langs die weg dus met ADHD in verband gebracht wordt.

  • marjolein zei (04-04-2015 om 07:39 uur):   

   [Reactie verwijderd vanwege taalgebruik – Houd het netjes s.v.p. – Red]

 • marjolein zei (04-04-2015 om 07:37 uur):   

  dat er zwaar belachelijk veel suiker wordt gegeten en gedronken ben ik met je eens.Maar dat kun je van alles zeggen in deze maatschappij.
  Maar dat dat de oorzaak is van adhd…. ronduit belachelijk!
  Ik ben 45 en kamp heel mn leven al met deze aandoening.
  het zal best extra getriggerd worden door suiker, maar ik eet veel peulvruchten en onbewerkt voedsel, let op suiker, nep suiker, gewicht, E stoffen en noem het maar op.
  Het is dus niet zo dat ik nu niet meer druk ben ofzo. ik heb nog steeds geen tijdsbesef, en ik denk nog steeds anders als de meerderheid. maar om dit nu zo te publiceren is alleen maar extra voer voor mensen die geen idee hebben wat add of adhd inhoudt en zullen hierdoor blijven zeggen….ach stel je niet aan. slecht artikel waar niet over nagedacht is!

  • Erika zei (04-04-2015 om 12:13 uur):   

   Ik denk dat ADHD op allerlei verschillende manieren belicht moet worden. Er is niet één oorzaak, dus ook niet één probleem (pilletje). Ik zie weleens mensen in mijn praktijk met de diagnose ADHD terwijl er eigenlijk een posttraumatisch stressyndroom onder ligt. Of kinderen die zo ontzettend druk zijn en tot rust komen bij wat meer knuffels en aandacht. Voedsel of een mineralentekort kan ook zeker een deel van het probleem zijn. Er is dus niet één oorzaak aan te wijzen, maar dat is mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *