Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Depressie en stemmingsstoornissen, wel eens aan uw voeding gedacht?

vers voedselDepressies hebben een verwoestend effect op de kwaliteit van leven en op de maatschappij. Het zijn de gezondheidsproblemen van deze tijd. Wanneer je een arts bezoekt, krijg je vaak als oplossing één van de populaire antidepressiva voorgeschreven. Er zijn weinig artsen die kennis hebben van de voedingstekorten die, naast psychische oorzaken, een oorzaak kunnen zijn van een depressie.

In de huidige gezondheidszorg wordt er niet zoveel naar voedingspatronen gekeken. Er wordt hooguit gezegd dat "je gezond moet eten". Patiënten hebben vaak nauwelijks een idee waarom ze zich zo vreselijk voelen, ze verwachten dat hun arts het oplost. Daar komt bij dat antidepressiva vaak ernstige of vervelende bijwerkingen bijwerkingen hebben.

Als je lijdt aan een depressie of stemmingsstoornis kan er een tekort aan voedingsstoffen zijn ontstaan. Onderzoekers hebben ontdekt dat veel mensen die lijden aan depressie en stemmingsstoornissen niet slechts één voedingsstof missen, maar meerdere, die bijdragen aan de symptomen.

Hieronder volgt een opsomming van 7 voedingstekorten die naast een psychische oorzaak (zoals een vervelende gebeurtenis, trauma, etc) een depressie of een andere stemmingsstoornis kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om naast je behandeling bij je psycholoog, coach of hypnotherapeut, te werken aan je voeding.

 1. Tekort aan gezond voedsel. Zit je dieet vol met suiker, frisdrank en bewerkt voedsel? Sla je vaak maaltijden over? Start een eetdagboek van het voedsel dat je eet en je krijgt het antwoord op je gezondheidsproblemen. Je winkelwagen en je koelkast vertellen je het verhaal van je gezondheid. Kijk maar eens in de supermarkt en je ziet mensen genoeg met een wagentje vol rommel zoals met suiker gevulde ontbijtgranen, chips, snoep, frisdrank, kant-en-klaar maaltijden en bewerkte levensmiddelen. Er staan te weinig verse groenten, fruit en onbewerkte voedingsmiddelen op het boodschappenlijsjes van de gemiddelde Nederlander. Dit is waarom mensen ziek en depressief zijn en lijden aan diabetes. Schrap suiker, frisdrank en ander slecht voedsel uit je dieet.
 2. Een tekort aan Omega 3 vetzuren. Deze zijn te vinden in vette vis en lijnzaadolie. Een tekort aan omega 3 vetzuren of een onbalans tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren kan een van de factoren zijn die bijdraagt aan je depressie. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk voor de hersenfuncties en je mentale kijk op het leven. Ook ondersteunen ze de genezing van ontstekingen en pijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat veel patiënten met depressie en stemmingsstoornissen een tekort hebben aan omega 3 vetzuren. Als je visolie(capsules) koopt is het belangrijk dat de visolie koud bewerkt is en getest op zware metalen en andere verontreinigingen. Dat moet vermeld zijn op het etiket of op de site van de leverancier.
 3. Vitamine D tekort. Vitamine D is belangrijk voor het immuunsysteem, de botten en de gezondheid van de hersenen. De rijkste bron van vitamine D is zonlicht. De Journal Clinical Nutrition publiceerde op 21 januari 2013 een onderzoek waarin men bij meer dan 18.000 Britse burgers een koppeling vond tussen vitamine D-tekort en de daarmee samenhangende depressie en paniekstoornissen. De studieresultaten stelden dat mensen die een tekort hebben aan vitamine D een hoger risico hebben op het ontwikkelen van een depressie. Veel mensen in Noord Amerika en Noord Europa hebben een vitamine D tekort door een gebrek aan zonlicht en het werken in kantoren. Maak wat vaker een wandeling in de zon en neem een goed vitamine D3 supplement in.
 4. Vitamine B tekort. Binnen de neuropsychiatrie is er veel bewijs dat het verband tussen de vitamine B tekorten en stemmingsstoornissen zoals depressie aantoont. Om het tekort aan te vullen neem je goede natuurlijke multivitamine dat van elke vitamine B tenminste 25 mg bevat. Daarnaast heeft vitamine B12 ook een belangrijke functie. Een B12 tekort kun je aanvullen door Methyl B12 (Methylcobalamin) tabletten onder de tong te laten oplossen.
 5. Zink, foliumzuur, chroom, ijzer en magnesium tekorten. Veel patiënten met een depressie hebben vaak een tekort aan deze mineralen en sporenelementen. In de voeding van vandaag zitten helaas weinig van deze stoffen. Ook dit kun je aanvullen met een combinatie van natuurlijke multivitamine supplementen. 
 6. Jodium tekort. Jodium is nodig om de schildklier goed te laten werken. De schildklier maakt deel uit van het endocriene systeem, het is één van de belangrijkste klieren in het lichaam. De schildklier beïnvloedt elke functie van het lichaam inclusief lichaamstemperatuur, het immuunsysteem en de hersenfunctie. Jodium is toegevoegd aan gejodeerd keukenzout, het zit in zeewiersalade, kelp en een klein beetje in vis en eieren. Zoute chips, bewerkte voedingsmiddelen en junk food bevatten géén gejodeerd zout.
 7. Tekort aan amino zuren. Er zijn 9 noodzakelijke aminozuren die niet kunnen worden geproduceerd door het lichaam zelf. Je moet ze binnenkrijgen door het eten van de juiste voeding. Aminozuren zijn te vinden in vlees, eieren, vis, bonen, zaden en noten. Je hebt een verscheidenheid aan verschillende voedingsmiddelen nodig om het lichaam te voorzien van alle aminozuren. Moringa Oleifera bladeren bevatten plantaardige aminozuren. Je hersenen gebruiken aminozuren om de neurotransmitters te produceren, die nodig zijn voor een optimale werking.

Gezonde hersenen bevatten een juiste balans in de hoeveelheid neurotransmitters, dit zorgt voor een stabiliteit in evenwicht en denken. Sommige neurotransmitters kalmeren de hersenen en anderen prikkelen de hersenen.

Bij depressie en andere psychische aandoeningen komen onevenwichtigheden in neurotransmitters voor. Dopamine, noradrenaline en GABA zijn drie belangrijke neurotransmitters waar bij een depressie vaak een tekort is ontstaan. Orthomoleculaire artsen hebben ontdekt dat de behandeling met aminozuren zoals tryptofaan, tyrosine, fenylalanine en methionine verschillende stemmingsstoornissen zoals een depressie kan verbeteren.

Neem de controle over je gezondheid en kies behandelaars die uitgaan van een holistische en preventieve geneeskundige aanpak. Er bestaat niet één pilletje dat al je problemen oplost. Benader je klacht op mentaal gebied EN  vanuit voeding. Je lichaam en je geest hebben een zelfhelend vermogen, vertrouw daarop en neem de juiste stappen om dit genezingsproces te ondersteunen doormiddel van een coach, psycholoog of hypnotherapeut in combinatie met een preventieve (orthomoluculaire) arts, behandelaar of natuurgeneeskundige.

Mocht je een behandelaar zijn die deze principes onderstreept, of mocht je goede ervaringen hebben met een arts of therapeut, laat het onze lezers hieronder weten.

Een fijn boek om als aanvulling te lezen is het boek van Weston Price, dit boek gaat over de invloed van voedsel op ons algehele welzijn.

Bronnen:

naturalnews.com

alternativementalhealth

depressie.eu

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23866416

 

 

Reacties
 • Anderson zei (06-04-2021 om 12:50 uur):   

  #Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
  E-mail: carlose78910@gmail.com

 • Susan Benson zei (16-05-2021 om 12:46 uur):   

  Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak – U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag – u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering – Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet – Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages – u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele terugbetaling – U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

 • Edward Dillinger zei (23-05-2021 om 16:08 uur):   

  Ik beveel Carlos Trading Signal ten zeerste aan als de beste forex / cryptohandelaar, ik verdien wekelijks maar liefst $ 2.500 met $ 200 in een week.Je kunt contact met hem opnemen als je hulp nodig hebt Via whatsapp: (+12166263236) e-mail: carlose78910@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *