Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Onze Eetbare tuin, deel 1

Onze eetbare tuin, de start.

Mijn man en ik hebben onze langgekoesterde wens vervuld en zijn verhuisd naar een huis met een redelijke ruime tuin. Wij willen erg graag gezond en natuurlijk leven en ik (mijn man ook een beetje) hou erg van tuinieren en beiden houden we van alles wat groeit en bloeit. Daarom starten we, na jaren een volkstuin te hebben gehad, met een eetbare tuin. Deze zullen we starten in de achtertuin en wellicht in de toekomst ook uitbreiden naar onze grote voortuin die nu nog onderhoudsvriendelijk is aangelegd. In de eetbare tuin is ook ruimte voor bloemen die mooi zijn en nuttig voor insekten.

De bodem.

De basis is natuurlijk de bodem. Onze volkstuin bestond hoofdzakelijk uit leemgrond, dat is wat lichter dan klei, maar wel zwaarder dan de grond in onze nieuwe tuin. Want deze bestaat volledig uit zandgrond. Het valt mij op dat het licht en luchtig is en fijn om te bewerken. Het nadeel is natuurlijk dat voedingsstoffen snel weer door de bodem wegzakken. Een goede mulch laag zal belangrijk zijn.

Het groentebed.

Het eerste groentebed wat ik heb aangelegd is daarom ook gemengd met een dikke compostlaag, wat gedroogde stalmest en wat kalk. In de volkstuin werkte ik al jaren met het afdekken van karton, daardoor ontstond er een rijke grond vol wormen. Het groentebed dat jullie in het filmpje zien zal dan ook worden afgedekt met karton en kranten. Daarop komt een laag houtsnippers, zodat we niet gelijk alleen maar bezig hoeven zijn met (nu nog) ongewenste kruiden. Het zou kunnen dat door de houtsnippers de planten wat meer de tijd nodig hebben om aan te slaan, maar we wachten af.

De kruidlaag.

Dit voorjaar nog, hopen we ook een start te kunnen maken met de kruidlaag. Deze laag bestaat uit nuttige of eetbare planten, zoals bijvoorbeeld Brave Hendrik en Zeeradijs, bodembedekkers en kruiden, waarvan een groot aantal geneeskrachtig.

Bessen en kleine fruitbomen.

In de tuin is al een stuk grond aangemaakt met 2 kleine perenbomen, 1 appelboom en we hebben ook al een kers aangeplant. Dit alles op basis van ministam(patio) en halfstam, zodat de bomen niet te hoog worden i.v.m. de schaduw, maar ook omdat we zo makkelijk kunnen plukken. Verder wordt de laag aangevuld met kruisbessen, blauwe bessen en rode bessen. Ik heb ook takken van de zwarte bes in de grond gestoken, een overblijfsel van onze volkstuin, het lijkt erop dat de meesten ook aanslaan. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat.

Klimplanten en overige ideeën.

Natuurlijk is er ook ruimte voor klimplanten. Bij ons terras is het voornamelijk heet en zonnig, dus druiven staan ook op het verlanglijstje en we krijgen van een vriend nog een stekje van een vijg. Een Jostabes is al gelijk met de verhuizing neergezet. Ook hebben we nog een wens om een schaduw terrasje aan te leggen, midden in het groen.

Nou, wensen zat. Het is een stappenplan en we zullen wellicht door voortschrijdend inzicht nog dingen wijzingen. De bedoeling is dat we een systeem creëren waarin we na een aantal jaren alleen maar hoeven te snoeien en te oogsten. Ik heb al visioenen van paradijselijke toestanden 🙂

 

 

 

 

Reacties
 • Susan Benson zei (16-05-2021 om 12:15 uur):   

  Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak – U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag – u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering – Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet – Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages – u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele terugbetaling – U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp / Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

 • Edward Dillinger zei (23-05-2021 om 16:04 uur):   

  Ik beveel Carlos Trading Signal ten zeerste aan als de beste forex / cryptohandelaar, ik verdien wekelijks maar liefst $ 2.500 met $ 200 in een week.Je kunt contact met hem opnemen als je hulp nodig hebt Via whatsapp: (+12166263236) e-mail: carlose78910@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *