Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Ontgiften helpt uw lichaam zichzelf te genezen

Het ontgiften (ook wel detox genoemd) van uw lichaam wordt steeds belangrijker als u graag fit en gezond wilt zijn. Ook bij herstel na ziekte wordt vaak door (natuur)geneeskundigen een ontgifting geadviseerd om het genezingsproces te stimuleren. Dus wat is ontgifting, waarom is het nodig en hoe kunnen we dat in gang zetten?

Gifstoffen kunnen eenvoudig worden gezien als stoffen in ons lichaam die stress of schadelijke effecten teweegbrengen in onze biochemische stofwisseling en in onze organen. Soms zijn we ons bewust van de schadelijke stoffen waar we ons systeem aan blootstellen en soms krijgen we toxines onbewust binnen

Onze lichamen worden dagelijks aan giftige stoffen blootgesteld. Dit gaat bijvoorbeeld om lucht- en waterverontreiniging en allergenen. Ook zit er kwik in onze vis (in het bijzonder in witte tonijn en zwaardvis) en toegevoegde hormonen in onze kip. We drinken alcoholische dranken en ons voedsel zit vol additieven en conserveringsmiddelen (E- nummers). Deze stoffen zijn soms natuurlijk van oorsprong, zoals vitamine C of citroenzuur, maar vaak zijn ze in meer- of mindere mate giftig en/of belastend.  Zo ook haarverf, haarsprays, lijm, afbijtmiddel en talloze andere producten.

Voor veel mensen zijn medicijnen een andere belangrijke bron van toxines. Medicijnen op doktersrecept en medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn, zijn door de mens geproduceerde chemische stoffen. Ons lichaam kent deze stoffen niet en heeft er moeite mee deze te verwerken. Hoewel medicijnen zeker nuttig kunnen zijn, kunnen ze na verloop van tijd opstapelen in ons lichaam en zo leiden tot gevaarlijk giftige niveaus.

Wat zijn de symptomen van toxiciteit?

Mensen met een hoge mate van toxiciteit kunnen last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, huiduitslag en onverklaarbare pijntjes. Andere symptomen kunnen zijn constipatie, maagzuurproblemen, slechte spijsvertering, winderigheid, gewichtstoename, overmatige slijmproductie, slechte concentratie, huidklachten, minder goed geheugen, depressie, sterke lichaamsgeur en slechte adem. Mensen met een slecht functionerende lever liggen meestal wakker tussen 1 uur en 3 uur.

Hoe kunnen we ons lichaam ontgiften?

Ons lichaam bezit natuurlijke eigenschappen om gifstoffen uit ons systeem te verwijderen. De lever filtert afvalstoffen uit het bloed. Een gezonde lever betekent een gezond lichaam, een betere slaapkwaliteit en meer energie. Wanneer de lever niet goed functioneert, wordt ons bloed niet ontgift. De darmen helpen mee om ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen. Naast de lever fungeren ook de nieren als een filtersysteem om gifstoffen af te voeren.

Hoewel we inname van toxines niet volledig kunnen vermijden, kunnen wij ons meer bewust worden van de processen in ons lichaam, zodat we zorg gaan dragen voor een afname van toxines. We kunnen ons lichaam helpen giftige stoffen efficiënter af te voeren zodat ons lichaam beter kan gaan functioneren.
Hier zijn een paar tips om uw ontgiftingsproces te starten:

 • Knijp een halve citroen uit in een glas lauwwarm water en drink dit elke ochtend om je lever te ontgiften. (U kunt de natuurlijke zoetstof Stevia toevoegen om hier gezonde limonade van te maken. Stevia zorgt ook voor herstel van de darmflora.)
 • Doe 1-2 theelepels biologische appelazijn in een half glas lauw water (eveneens zoeten met Stevia) om de nieren te helpen bij ontgifting.
 • Doe oefeningen waarbij u moet zweten, dit helpt uw lymfesysteem met het afvoeren van gifstoffen en dit helpt ook in de opbouw van uw immuunsysteem.
 • Neem dagelijks 25-35 gram vezels zodat de dikke darm zich kan ontdoen van gifstoffen uit het lichaam. Deze vezels omvatten oplosbare vezels zoals peulvruchten, havermout, groenten zonder schil en fruit en onoplosbare vezels, zoals volle granen, zaden en vruchten en groenten met schil.

Ontgifting op het volgende niveau.

Bovenstaande maatregelen zijn slechts manieren om uw lichaamseigen zuiveringsprocessen te stimuleren. Als u wilt starten met het afvoeren van ernstige vergiftiging of als u een ernstige ziekte heeft, dient u contact op te nemen met een zorgverlener die u kan helpen bij het opzetten van een persoonlijk programma. Dit kan met behulp van een combinatie van plantaardige en homeopathische middelen waarbij de lichaamseigen processen gestimuleerd worden. Toxines die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt verdwijnen niet vanzelf. Om te herstellen is het belangrijk om uw lichaamscellen, bloed en organen te ontdoen van de schadelijke stoffen.

Proteolytische systemische enzymen (in de vorm van vitaminen en mineralen) kunnen ook helpen uw bloed te zuiveren en ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Vitaminen en mineralensupplementen verminderen de toxiciteit van kwik en helpen u om uw energie te herstellen. Ook het verminderen van stress (door middel van therapie of coaching) en het veranderen van uw levensstijl kunnen een belangrijke rol spelen in het toestaan ​​van uw lichaam om zichzelf te reinigen. Door vermindering van stress kan er balans komen in de chemische processen van uw lichaam waardoor u kunt herstellen.

Tot slot en erg belangrijk, een goed ontgiftingsplan houdt ook in dat u goede voeding neemt dat vezels, antioxidanten, en laag-glycemische voedingsmiddelen (koolhydraten die langzaam worden afgebroken) bevat die helpen bij het genezingsproces.

Een belangrijk principe in de natuurgeneeskunde is dat het lichaam een aangeboren vermogen heeft om zichzelf te genezen is. Ontgifting is een manier waarop we ons lichaam in staat stellen dit genezingsproces doeltreffend te kunnen uitvoeren.

Je kunt je lichaam helpen om toxische stoffen af te breken, met een specifiek voedingspatroon dat je 7 dagen volgt. Met het Compleet programma: 7 Daagse Detox van Marjolein Verkaik geef jij je lichaam de gezondheid die het verdient.

Over de autheur: Dr Tina Marcantel is een natuurgeneeskundige arts in Mesa, Arizona. Dr Marcantel heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van de gezondheidszorg. Haar ervaring omvat diabetes management, de gezondheid van vrouwen, voedingswaarde counseling en geestelijke gezondheid. Ze praktiseert holistische, integratieve zorg voor de patiënt. Voor meer informatie kunt u terecht op haar site op DrMarcantel.com

Bron: http://www.e-healtharticles.com/Detailed/3382.html

Ook interessant:

lever- en galblaasreiniging

 

Reacties
 • peter schurer zei (25-02-2013 om 16:39 uur):   

  hallo,
  ik heb een vraag over het ontgiften van mijn lichaam.
  sinds enige maanden heb ik toenemend last van jeuk over mijn hele lichaam, zonder enig zichtbaar oorzaak.
  vooral in bed s nachts en een hinderlijke steeds verspringende kriebelende prikkel, die slechts 1 of 2 secondes aanduurt en meteen verdwijnt als ik de plek van de prikkel even wrijf.
  nu ben ik bezig met vermageren ( ben 99 kg ) en ondersteun dit met gunpowder groene thee. vermageren doe ik via zelfdiscipline en eet simpelweg veel minder en geen suiker
  nu lijkt het gekriebel al te verminderen .
  kunt u hiet iets over zeggen>
  groet, peter schurer.

  • Petra zei (26-02-2013 om 19:01 uur):   

   Hoi Peter,
   Zoalsjijwilt.nl is een informatieve site, we zijn niet bevoegd om persoonlijk medisch advies te geven. Als de jeuk aanhoudt of erger wordt, kun je het beste naar je huisarts gaan.

 • moon zei (04-08-2014 om 00:01 uur):   

  Ik heb al 4 maanden een allergie op heel mn lichaam het zijn grootte rode op gezetten plekken.de dermatoloog zegt exceem.heb daar pillen voor gekregen en hormoonzalf.ik kreeg overal witte vlekken van van de hormoonzalf en de pillen zijn gewoon waardeloos.ik neem het niet meer want het is gewoon bende.ik heb een bloedtest gevraagd aan de dermatoloog maar dat doey ze niet.ik heb wel een allergie voor haarverf daar komt ook de exceem van maar ik verf mn haar allang niey meer maar mn exceem blijft vooral als ik het warm heb.dan zit het tocj in mn bloed.wie kan mijn helpen ik wordt er gek van.

 • Mary-Ann zei (08-03-2015 om 11:15 uur):   

  Ik ben sinds 2 weken begonnen met smoothies van diverse fruitsoorteb zoals banaan, appel en aardbei. Heb er vandaag zelfs wat spinaziebladeren doorheen gedaan.
  Maar nu het volgende: ik krijg uiterlijke symptomen van dit ontgiften, zoals een grote onderhuidse bult onder m'n kaak en ik word in de avond koortsig.
  Ik heb zulk soort reacties al snel met andere producten, bv ook met groene thee, dus dat drink ik ook niet elke dag.
  Het geeft bij mij trouwens wel aan in hoeverre m'n lichaam belast is met toxines, ik heb nl. de Ziekte van Lyme gehad.
  Hebben meerdere mensen last van reacties tijdens het ontgiften?

 • Fee zei (14-03-2015 om 16:40 uur):   

  Mary-Ann hier ook ziekte van Lyme en door het ontgiften lig ik elke week een paar dagen doodmoe in bed met koorts. Dus ik herken het heel goed! Sterkte.

 • Anne zei (12-04-2015 om 12:01 uur):   

  Er wordt gesproken over toevoegen van bijv.citroensap aan 16 ml water.
  Is het echt van belang dat het exact 16 ml is?
  Vanwaar dit getal?

  • Petra zei (12-04-2015 om 12:38 uur):   

   Ik doe zelf gewoon een beetje citroensap in een half glas lauw water. Ik denk dat het totaal niet belangrijk is dat het precies een aantal ml water is. Als het goed is drink je niet lang daarna nog een kop thee, water etc.

 • vivianna zei (28-06-2015 om 11:08 uur):   

  Wat ik mij afvraag val je altijd af met detox ? Ik wil er mee beginnen maar er niet Door afvallen ik ben ziek en al mijn spieren zijn verslapt en ben zo dun gewordenb ik word er een beetje gek en zwaar depri van dus als ik Door detox afval pfeiffer wat kan mij nog redden

  • Jean zei (18-07-2015 om 17:40 uur):   

   Detoxen kan heel goed zonder dat jer er vanaf valt hoor, ik doe het ook en weeg maar 50 kg bij 1.62 m het wil niet zeggen dat je niets meer kan/mag eten. google er maar op want bepaald fruit bv. bananen mag, vis is die niet teveel kwik bevat en als je geen vis lust dan kan je iets van kip of kalkoenfilet gebruiken, ipv gewoon brood spelt brood of havermout etc als het maar lichter verteerbaar is en niet teveel slechte E-nummers bevat anders ben je water naar de zee aan het dragen maar dat geldt dan voor iedereen. En verse gemberthee met kaneel en honing is ook ontgiftend en lekker en de honing versterkt je ook nog (alle 3 wel biologisch graag) en de honing pas erin doen als je goedje is afgekoeld om te drinken. En tussen de bedrijven door veel water blijven drinken.

  • Petra zei (19-07-2015 om 17:14 uur):   

   Dank je wel voor de info en de aanvulling Jean.

 • maria zei (25-11-2015 om 11:49 uur):   

  hallo ik ben nu bezig met dieet maar voor dat ik mijn eersten maaltijd pak pak ik eerst versen citroen en dan ga ik eens eeten 😀 en in de avond zelfde doe ik dat voel me overdag niet meer zo moe als eerst sins ik citroen smorgens drink

 • saskia brands zei (13-03-2016 om 02:01 uur):   

  ja als je gaat ontgiften heb je ook jeuk en zeg maar gerust koppijn want dat is de hoofdpijn voorbij. gewoon rustig aan , geen mens is gelijk,, mijn man bv die is spuiter geweest in de scheepscaotings,, en heeft ops,,, een vergiftiging door de verfstoffen , wat vooral de hersenen aantast en te veel om op te noemen , hij heeft zijn we eindelijk achter tekortaan vit b12 ,, en ook dat moet rustigaan worden opgebouwd,, zeker bij neurologische klachten dus halveer en voel en hou bij hoe t gaat,, dat werk echt ,, begin niet als een ,,dwaze,, tis geen wedstrijd,, vg groet

 • Marie Louise Pieters zei (12-04-2016 om 12:55 uur):   

  Goede middag
  Ik heb een vraag. Mijn vader heeft pas een behandeling gehad. Hij had darmkanker en kreeg een behandeling genaampt HIPEC dat is een combinatie van alles weghalen met blote oog te zien,en een hete chemo van 40 graden om celen te vernietigen, die niet met het blote oog te zien was. Gelukkig is dat allemaal geslaagd. Danaar zou mijn vader een na chemo krijgen, voor de zekerheid. Maar dat kan niet door gaan. Omdat ze heel veel darm weggehaald hebben. Mijn vraag is, ik had gelezen over ontgiften van je lichaam zo dat de kanker niet snel terug keert en vitamine C dat zou kanker cellen doden graag zou ik hier meer over willen weten. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet Marie- Louise

  • Petra zei (12-04-2016 om 13:30 uur):   

   Goedendag Marie Louise, hartelijk dank voor je reactie en je vraag. Het is een interessante vraag, er zijn veel mogelijheden om naast reguliere hulp ook complementaire ondersteuning te vinden. Zoalsjijwilt.nl is een platform waarop mensen breed worden geïnformeerd en ook geïnspireerd om zelf een zoektocht aan te gaan. Op een specifieke vraag zoals deze kunnen wij helaas geen antwoord geven. Wij geven geen medische adviezen of persoonlijke tips. Ik adviseer je om dit met een (natuur) arts of andere professionals die hiermee werken, te overleggen. (Wellicht kent een lezer iemand die hier verstand van heeft? Tips dan graag hieronder.) Sterkte met je zoektocht en vriendelijke groeten.

  • Eli zei (07-07-2016 om 20:25 uur):   

   Hallo Marie- Louise.
   ikzelf heb o.a chemo gehad tegen endeldarmkanker. Wou zelf ook detoxen om terug op kracht te komen.Ben via via terecht gekomen bij een orthomoluculaire arts, Dr. J; D. in Bilzen (België) Deze arts is o.a 'gespecialiseerd' in het ontgiften en lich. ondersteunen van (ex)kankerpatïënten.
   Hij past bioresonantie toe, homeopathie en een orthomoleculaire benadering.
   Bioresonantie test op "indicatorspieren", om te zien hoe je lichaam reageert op bepaalde stoffen en energieën, zoals allergenen, toxinen, pesticiden, medicijnen. De patient kan de indicatorspier, dus in dit geval de arm omhoog houden tegen de druk van de therapeut als de te testen stof acceptabel is. Als de stof schadelijk is, kan dit niet.
   De orthomoleculaire behandeling bestaat uit vitaminen, voedingssupplementen en enzymen. Ozonbehandeling, Natriumbicarbonaatbaxters etc….
   Homeopathische druppels en bachbloesems worden nog extra gegeven.
   Kostenplaatje valt zeer goed mee. Mensen komen van heinde en verre en wachtkamer zit afgeladen vol. Maar de moeite waard. Ben er een tijdje mee bezig en valt zeer goed mee.
   Als België te ver voor jullie is zou ik op zoek gaan naar een orthomoluculaire arts die werkt volgens de BNS therapie door dr. Hans Reynen. OF anders een goede homeopaat.
   Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
   Grtjs Eli

 • Annie Parmentier zei (19-04-2016 om 15:53 uur):   

  Ik heb al een jaar problemen met uitslag op mijn benen heb al naar dermatoloog geweest ,en dat is altijd maar insmeren met
  zalf die cortizone bevat heb , ik draag steun kousen en heb soms zo jeuk.Is dat mogelijk dat het aan het bloed iets is het gaat een beetje op en af ontgiften zou dat helpen

  • Mike zei (19-03-2018 om 21:34 uur):   

   Hoi!

   Een bekende van mij had hetzelfde probleem. Cortizone gaf teveel bijwerkingen en is daarmee gestopt. Uiteindelijk overgegaan op 3x per dag een flinke kop brandnetelthee en binnen enkele weken was het exceem en jeuk bijna weg! Succes!

 • charifa zei (06-09-2016 om 23:05 uur):   

  Hello mijn moeder heeft nier problm kan juli meer inf geef a u b

 • mima sisic zei (13-12-2016 om 10:50 uur):   

  wie aub wil mij even deze uitslag uitleggen
  forse steatosis hepatitis

 • kimberley pex zei (07-01-2017 om 15:06 uur):   

  Mima. Dat heb ik ook. Is leververvetting. De arts en orthomoleculair therapeute vertelden dat afvallen en ontgiften de enige optie is om de lever weer goed te krijgen. Kan komen door verschillende oorzaken; overgewicht,of medicijnen,of slechte galafvoer ,of alcohol enz. Sterkte, het is niet echt ernstig, en te verhelpen. Groeten,kim.

 • Bit zei (22-01-2017 om 14:42 uur):   

  Mijn man geeft een verschrikkelijke geur af 's nachts.
  Kan dat een vorm van natuurlijke detoneren zijn.

 • R vd H zei (28-05-2017 om 12:51 uur):   

  Graag wil ik aan de lijst van gifstoffen nog toevoegen dat je ook veel kwalijks binnen kan krijgen door verdovingsstoffen bij bijv de tandarts/dokter. Je kunt er verschillende lichamelijke klachten aan overhouden als: hoofdpijnen, tremors, oorzuizen, vermoeidheid, wazig zien, griepachtige verschijnselen, zenuwpijnen, tintelingen, hartkloppingen, gevoelloosheid, duizeligheid, en soms veel erger nog. Ik spreek uit eigen ervaring en als je even googelt dan lees je er meer over. Een grote boosdoener is o.a. Ultracaine (articaïne). Veel mensen ondergaan vol vertrouwen de behandelingen van de tandarts en denken daar verder niet over na. Tandartsen zelf overigens ook niet allemaal. Hopelijk gaat dit nog te weinig onderzochte gevaar voor onze gezondheid wat bekender worden.

 • Sanae zei (12-06-2017 om 12:58 uur):   

  Hi, ik heb het voedingssupplement Saffraan geslikt gedurende 12 dagen en heb gemekrt dat ik hoofdpijn van krijg en droog mond en heel nerveuze van wordt , heb de fabrikant gebeld en die zegt dat ik er mee moet stopen! Dat warren inderdaad bijwerkingen die zelden optreden en ik val dus in die groep , nu wil ik mijn lichaam ontgiften zonder af te vallen want ik ben all mager , graag advies .

 • sjaak zei (13-07-2017 om 12:52 uur):   

  weet iemand hoe ik het beste kan ontgiften van kwik in het lichaam . welke middeltjes daarvoor geschikt zijn .???????????? ❓

 • Kara zei (29-06-2018 om 08:05 uur):   

  Ik heb een vraagje. Sinds begin deze week ben ik gestart met een detox-plan om de versschijnselen van de overgangsfase (weg naar de menopauze) op een natuurlijke manier te proberen aanpakken. Alleen (en veel) groenten en fruit, veel water, groene thee, groentensappen. Dit lukte verassend aardig tot ik in de avond van dag 3 last begon te krijgen van tintelende rusteloze benen. Ik kan er de slaap niet van vatten en wordt ook 's nachts wakker. Hoe kan ik dit oplossen? Zou niet graag stoppen. Kan een mineralensupplement helpen? Heb wel een zittend beroep en dat belemmert mij bewegingsvrijheid. Tips zijn van harte welkom 🙂

 • H zei (05-08-2018 om 13:50 uur):   

  De kip van tegenwoordig worden geen hormonen meer toegepast. Weet niet wat de bron van de informatie is? Want de in nederland geproduceerde kip is het niet toegestaan dat er hormonen worden toegevoegd. Hier wordt streng op gecontroleerd!

 • Anderson zei (06-04-2021 om 12:43 uur):   

  Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
  E-mail: carlose78910@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *