Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Ontgiften helpt uw lichaam zichzelf te genezen

Het ontgiften (ook wel detox genoemd) van uw lichaam wordt steeds belangrijker als u graag fit en gezond wilt zijn. Ook bij herstel na ziekte wordt vaak door (natuur)geneeskundigen een ontgifting geadviseerd om het genezingsproces te stimuleren. Dus wat is ontgifting, waarom is het nodig en hoe kunnen we dat in gang zetten?

Gifstoffen kunnen eenvoudig worden gezien als stoffen in ons lichaam die stress of schadelijke effecten teweegbrengen in onze biochemische stofwisseling en in onze organen. Soms zijn we ons bewust van de schadelijke stoffen waar we ons systeem aan blootstellen en soms krijgen we toxines onbewust binnen

Onze lichamen worden dagelijks aan giftige stoffen blootgesteld. Dit gaat bijvoorbeeld om lucht- en waterverontreiniging en allergenen. Ook zit er kwik in onze vis (in het bijzonder in witte tonijn en zwaardvis) en toegevoegde hormonen in onze kip. We drinken alcoholische dranken en ons voedsel zit vol additieven en conserveringsmiddelen (E- nummers). Deze stoffen zijn vaak giftig en/of belastend.  Zo ook haarverf, haarsprays, lijm, afbijtmiddel en talloze andere producten.

Voor veel mensen zijn medicijnen een andere belangrijke bron van toxines. Medicijnen op doktersrecept en medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn, zijn door de mens geproduceerde chemische stoffen. Ons lichaam kent deze stoffen niet en heeft er moeite mee deze te verwerken. Hoewel medicijnen zeker nuttig kunnen zijn, kunnen ze na verloop van tijd opstapelen in ons lichaam en zo leiden tot gevaarlijk giftige niveaus.

Wat zijn de symptomen van toxiciteit?

Mensen met een hoge mate van toxiciteit kunnen last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, huiduitslag en onverklaarbare pijntjes. Andere symptomen kunnen zijn constipatie, maagzuur, slechte spijsvertering, winderigheid, gewichtstoename, overmatige slijmproductie, slechte concentratie, huidklachten, minder goed geheugen, depressie, sterke lichaamsgeur en slechte adem. Mensen met een slecht functionerende lever liggen meestal wakker tussen 1 uur en 3 uur.

Hoe kunnen we ons lichaam ontgiften?

Ons lichaam bezit natuurlijke eigenschappen om gifstoffen uit ons systeem te verwijderen. De lever filtert afvalstoffen uit het bloed. Een gezonde lever betekent een gezond lichaam, een betere slaapkwaliteit en meer energie. Wanneer de lever niet goed functioneert, wordt ons bloed niet ontgift. De darmen helpen mee om ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen. Naast de lever fungeren ook de nieren als een filtersysteem om gifstoffen af te voeren.

Hoewel we inname van toxines niet volledig kunnen vermijden, kunnen wij ons meer bewust worden van de processen in ons lichaam, zodat we zorg gaan dragen voor een afname van toxines. We kunnen ons lichaam helpen giftige stoffen efficiënter af te voeren zodat ons lichaam beter kan gaan functioneren.
Hier zijn een paar tips om uw ontgiftingsproces te starten:

 • Knijp een hele citroen uit in 16 ml water en drink dit elke ochtend om je lever te ontgiften. (U kunt de natuurlijke zoetstof Stevia toevoegen om hier gezonde limonade van te maken. Stevia zorgt ook voor herstel van de darmflora.)
 • Doe 1-2 theelepels biologische appelazijn in 16 ml water (eveneens zoeten met Stevia) om de nieren te helpen bij ontgifting.
 • Doe oefeningen waarbij u moet zweten, dit helpt uw lymfesysteem met het afvoeren van gifstoffen en dit helpt ook in de opbouw van uw immuunsysteem.
 • Neem dagelijks 25-35 gram vezels zodat de dikke darm zich kan ontdoen van gifstoffen uit het lichaam. Deze vezels omvatten oplosbare vezels zoals peulvruchten, havermout, groenten zonder schil en fruit en onoplosbare vezels, zoals volle granen, zaden en vruchten en groenten met schil.

Ontgifting op het volgende niveau.

Bovenstaande maatregelen zijn slechts manieren om uw lichaamseigen zuiveringsprocessen te stimuleren. Als u wilt starten met het afvoeren van ernstige vergiftiging of als u een ernstige ziekte heeft, dient u contact op te nemen met een zorgverlener die u kan helpen bij het opzetten van een persoonlijk programma. Dit kan met behulp van een combinatie van plantaardige en homeopathische middelen waarbij de lichaamseigen processen gestimuleerd worden. Toxines die zich in de loop van de tijd hebben opgehoopt verdwijnen niet vanzelf. Om te herstellen is het belangrijk om uw lichaamscellen, bloed en organen te ontdoen van de schadelijke stoffen.

Proteolytische systemische enzymen (in de vorm van vitaminen en mineralen) kunnen ook helpen uw bloed te zuiveren en ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Vitaminen en mineralensupplementen verminderen de toxiciteit van kwik en helpen u om uw energie te herstellen. Ook het verminderen van stress (door middel van therapie of coaching) en het veranderen van uw levensstijl kunnen een belangrijke rol spelen in het toestaan ​​van uw lichaam om zichzelf te reinigen. Door vermindering van stress kan er balans komen in de chemische processen van uw lichaam waardoor u kunt herstellen.

Tot slot en erg belangrijk, een goed ontgiftingsplan houdt ook in dat u goede voeding neemt dat vezels, antioxidanten, en laag-glycemische voedingsmiddelen (koolhydraten die langzaam worden afgebroken) bevat die helpen bij het genezingsproces.

Een belangrijk principe in de natuurgeneeskunde is dat het lichaam een aangeboren vermogen heeft om zichzelf te genezen is. Ontgifting is een manier waarop we ons lichaam in staat stellen dit genezingsproces doeltreffend te kunnen uitvoeren.

Over de autheur: Dr Tina Marcantel is een natuurgeneeskundige arts in Mesa, Arizona. Voordat ze de opleiding aan medische school in Southwest College of Naturopathic Medicine in Tempe, Arizona startte, was ze een geregistreerd verpleegkundige. Dr Marcantel heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van de gezondheidszorg. Haar ervaring omvat diabetes management, de gezondheid van vrouwen, voedingswaarde counseling en geestelijke gezondheid. Ze praktiseert holistische, integratieve zorg voor de patiënt. Voor meer informatie kunt u terecht op haar site op DrMarcantel.com

Bron: http://www.e-healtharticles.com/Detailed/3382.html

Ook interessant:

lever- en galblaasreiniging

Je kunt je lichaam ondersteunen om toxische stoffen af  te breken, met een specifiek voedingspatroon dat je 7 dagen volgt. Compleet programma: 7 Daagse Detoxprogramma

Reacties
 • peter schurer zei (25-02-2013 om 16:39 uur):   

  hallo,
  ik heb een vraag over het ontgiften van mijn lichaam.
  sinds enige maanden heb ik toenemend last van jeuk over mijn hele lichaam, zonder enig zichtbaar oorzaak.
  vooral in bed s nachts en een hinderlijke steeds verspringende kriebelende prikkel, die slechts 1 of 2 secondes aanduurt en meteen verdwijnt als ik de plek van de prikkel even wrijf.
  nu ben ik bezig met vermageren ( ben 99 kg ) en ondersteun dit met gunpowder groene thee. vermageren doe ik via zelfdiscipline en eet simpelweg veel minder en geen suiker
  nu lijkt het gekriebel al te verminderen .
  kunt u hiet iets over zeggen>
  groet, peter schurer.

  • Petra zei (26-02-2013 om 19:01 uur):   

   Hoi Peter,
   Zoalsjijwilt.nl is een informatieve site, we zijn niet bevoegd om persoonlijk medisch advies te geven. Als de jeuk aanhoudt of erger wordt, kun je het beste naar je huisarts gaan.

 • moon zei (04-08-2014 om 00:01 uur):   

  Ik heb al 4 maanden een allergie op heel mn lichaam het zijn grootte rode op gezetten plekken.de dermatoloog zegt exceem.heb daar pillen voor gekregen en hormoonzalf.ik kreeg overal witte vlekken van van de hormoonzalf en de pillen zijn gewoon waardeloos.ik neem het niet meer want het is gewoon bende.ik heb een bloedtest gevraagd aan de dermatoloog maar dat doey ze niet.ik heb wel een allergie voor haarverf daar komt ook de exceem van maar ik verf mn haar allang niey meer maar mn exceem blijft vooral als ik het warm heb.dan zit het tocj in mn bloed.wie kan mijn helpen ik wordt er gek van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>