Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Bananenschil, 7 nuttige tips

Al vele jaren is de (biologische!) banaan is een van de meest gegeten en geplukte stukken fruit. Maar wat kunnen wel allemaal wel niet met de schil doen? Als bron van zuivere energie vormen bananen een groot deel het dagelijks verorberde fruit, zelfs in landen die zelf niet goed bananen kunnen kweken. Het is ook maar goed dat bananen zo populair zijn, anders hadden we misschien nooit ontdekt dat banenen – naast voedselbron – ook andere bijzondere voordelen bieden voor de gezondheid van de mens!

De bananenschil

Net als theeblaadjes en koffiedik brengt de bananenschil sommige zeer nuttige (en in sommige gevallen verrassende) eigenschappen met zich mee. Denk de volgende keer dat je een banaan hebt opgegeten en voordat je de schil achteloos weggooit aan de volgende voordelen die de schil je kan bieden:

1. Mals vlees

Wil je je vlees malser laten smaken? Voeg dan de volgende keer dat je vlees gaat braden dat je stukjes bananeschil toevoegt in de pan. Dit voegt extra vocht aan het vlees, en zorgt ervoor dat je vlees sappig en mals uit de pan op je bord belandt in plaats van droog.

2. Kneuzingen helen

Wist je dat als je een bananenschil wrijft op een blauwe plek, dat de blauwe plek sneller en beter geneest? Gewoon de binnenkant van een stukje bananenschil met een pleister bij je blauwe plek laten zitten en 3x per dag verwisselen.

3. Wratten verwijderen

Bananeschil bij wrattenHeb je een wrat op je lichaam waar je niet blij van wordt? Met behulp van een bananenschil kun je de wrat te lijf gaan zonder je toevlucht te hoeven nemen tot middelen die wat drastischer (en in ieder geval minder prettig) zijn!

4. Insectenbeten

Naar de dokter om de vreselijke beten van beestjes en insecten te laten behandelen? Bananenschillen wrijven bij insectenbeten helpt om de olie uit de wond te halen en vermindert het jeukende gevoel.

5. Compost

Voeg bananenschillen aan je compost en je zal heel snel merken wat voor verschil dat maakt. Bananenschillen zitten vol met krachtige voedingsstoffen (o.a. Kalium) die het composteren verbeteren en versnellen.

6. Acné

Bananenschillen wrijven op de zwaarste acné plekken op je lichaam helpt om de schade aan je huid te verminderen en de irritatie te verzachten. Niet slecht toch?

7. Luizen in rozenstruiken

Hak wat bananenschil in stukjes en strooi het om de voet van de rozenstruik. De luizen blijven weg. Vraag me niet hoe het kan, maar wij hebben het geprobeerd en het helpt tot nu toe het beste tegen luizen.

Over luizen in rozenstruiken kregen we een tip binnen van ZoalsJijWilt lezer Corinne (waarvoor hartelijk dank!):

Ik heb ook een effectieve tip om luizen in je rozen tegen te gaan. Gooi het water wat je gebruikt hebt om prei mee te wassen bij de rozen. Na een tijdje zijn de luizen weg.

Er zijn letterlijk honderden toepassingen voor bananenschillen, waarvan bovenstaande voorbeelden slechts enkele tips zijn. Denk dus goed na voordat je vanaf nu (biologische) bananenschillen weggooit, ze hebben namelijk ongehoord veel voordelen.

Krijg je maar geen genoeg van bananen?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *