Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Chlorella, supervoedsel en ontgifting

UPDATE 18 maart 2014

Volgens een laboratorium onderzoek van Naturalnews is gebleken dat Chlorella een aantal zware metalen afvoert uit je spijsverteringsstelsel en een aantal niet. Omdat van chlorella wordt gezegd dat het schadelijke stoffen elimineert, maar niet precies welke wel en welke niet, heb ik op basis van nieuw verworven informatie onderstaand schema toegevoegd.

Zoals je ziet worden kwik, uranium, aluminium en in mindere mate lood, afgevoerd door het gebruik van chlorella. Voor cesium, cadmium en arsenicum geldt dat niet.

Kwik: hoog
Uranium: hoog
Aluminum: middel
Lood: laag
Cesium: vrijwel nul
Cadmium: vrijwel nul
Arsenicum: vrijwel nul

Eerder geplaatst artikel:

(uitdaging.net) Ondanks de beste intenties van mensen leven we in een zeer giftige wereld. We worden werkelijk omringd door giftige chemicaliën in onze gebruiksvoorwerpen en zelfs direct in onze voeding. Daarmee wordt je de gehele dag gebombardeerd. Zelfs als je uitsluitend verantwoorde natuurlijke voeding neemt, dan nog ontspring je de dans niet.

Ontgiftigen is dus belangrijk!
Dit is het beste als dit op regelmatige manier gebeurt en het allerbeste natuurlijk dagelijks. Het gebruik van Chlorella algen is daarbij een uitstekende manier om dit dagelijks te bereiken. Bovendien is de samenstelling van Chlorella zodanig dat tegelijkertijd het immuunsysteem versterkt wordt.  Het ondersteunt het spijsverteringsproces en de opname van voeding. Daarnaast verhoogt chlorella ook je mentale alertheid en wordt je lichaam voorzien van natuurlijke antioxidanten.

Chlorophyll
Eén van de stoffen, de zogenaamde micronutriënten die je aantreft in Chlorella is Chlorophyll. Deze stof zorgt er bij planten voor dat het licht in energie omgezet kan worden. Het zelfregelende vermogen van het lichaam is in staat om veel te corrigeren en af te breken, maar dat kost wel veel energie. Het lichaam bevat van nature een afweersysteem die eventuele schadelijke stoffen kan elimineren. Hiervoor heeft het lichaam wel bepaalde vitaminen (anti-oxidanten) in voldoende hoeveelheid nodig zoals o.a. de vitaminen A, C en E. Samen met de Chlorella Groei Factor zorgen zij ervoor de inwendige reiniging bevordert wordt. Chlorella werkt ontslakkend, bloedzuiverend en het reinigt de darmen.

Chlorella algen als de bijna perfecte voeding
Chlorella is een eencellige alg met een hoog gehalte aan proteïne dat onder andere zeer goed in het voedingspatroon van vegetariërs past als bron voor de B vitamines en proteïnes. Deze komen anders voornamelijk van dierlijke bron. In het interview met Ginna Banks komt ook duidelijk de rol van Chlorella bij ontgifting van zware metalen en pesticiden naar voren. Ginny verteld dat er bedrijven zijn die claimen dat hun methode om de celwand te breken beter is als die van een ander. Er is maar een ding belangrijk gebleken bij laboratorium onderzoek en dat is te kijken naar de waardes van ingrediënten die elkaar weinig ontlopen.

Dr Mercola schrijft over Chlorella: “Considered unimportant and even evil for decades… and suddenly scientists worldwide are talking about its incredible benefit to every part of your body.* In fact, if you could only take one supplement, this MUST be it…”

Een kritische noot, veel sites schermen met de aanwezigheid van vitamine B12. Navraag bij een fabrikant door de importeur leidde tot de volgende conclusie. Chlorella kan sporen van B12 bevatten maar niet noemenswaardig. De Koreaanse Chlorella wordt binnen in een gecontroleerde en hygiënische omgeving gekweekt. Vervuiling van buitenaf (pesticides, insecten, zure regen etc) is niet mogelijk.

Voedingswaarde Chlorella uit Korea – per 100 gram

Vitamines
Samenstelling
Chlorofiel 2400 mg
Eiwit 60.6 g
Caroteen 106 mg
Koolhydraten 3.7 g
Vitamine A potency 58,900 IU
Vet 12.8 g
Vitamine B1 1.29 mg
Vezels 13.0 g
Vitamine B2 4.55 mg
Ash 4.5 g
Vitamine B6 1.62 mg
Moisture 5.4 g
Vitamine C 74 mg
Caloriën 372 Kcal
Vitamine E 22.8 mg
 
Vitamine K1 263 ug
Amino zuren
Biotine 0.30 mg
Alanine 4.38 g
Choline 230 mg
Arginine 3.51 g
Foliumzuur 4.50 mg
Aspartic acid 4.86 g
Inositol 304 mg
Cystine 0.71 g
Niacin 32.1 mg
Glutamic acid 6.60 g
Pantothenic acid 1.80 mg
Glycine 3.19 g
 
Histidine * 1.16 g
Mineralen
Isoleucine * 2.04 g
Calcium 5.1 mg
Leucine * 4.52 g
Koper 0.14 mg
Lysine * 4.88 g
Jodium 1.20 mg
Methionine * 1.20 g
Ijzer 22.4 mg
Phenylalanine * 2.48 g
Magnesium 310 mg
Proline 2.54 g
Manganese 3.84 mg
Serine 2.19 g
Fosfor 1,060mg
Threonine * 2.38 g
Kalium 1,120 mg
Tryptophan * 1.01 g
Sodium 1.8 mg
Potassium 1,120 mg
Zink 3.37 mg
Tyrosine 1.64 g
 
Valine * 3.14 g

Bron: www.uitdaging.net

Aanvulling van de redactie: Chlorella is geen supplement maar een hoogwaardig gedroogd voedingsmiddel. Ik slik zelf dagelijks chlorella en ik ben erg enthousiast over dit product. Als je interesse hebt, kun je voordeling chlorella bestellen bij Leefbewust via onderstaande link.

http://www.leefbewust.com/webwinkel/products-page/chlorella/