Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

klik voor boek


Zou je het geloven als iemand je vertelde dat je jouw gezondheid en het reinigende vermogen van je lichaam een enorme boost kunt geven met gewone huis-tuin-en-keuken middelen? Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en het mooie is, dat je je lichaam kunt ontdoen van opgestapelde schadelijke stoffen. Dat is iets wat ik zelf heb ervaren. In mijn vak als therapeut help ik mensen ontzettend graag met het opruimen van geestelijke rommel. En ik kwam er ook achter dat je op een relatief simpele manier oude rommel uit je lijf kan opruimen.

Jaren geleden sprak ik een sjamaan uit Mexico en hij vertelde me dat we onze ingewanden moesten reinigen met het drinken van zuur fruitsap en olie, dit werd in de tijd van de Azteken al gedaan.

Het echte kwartje hierover viel pas later, toen ik het boek “De Ongelooflijke Lever- & Galblaaszuivering” las van Andreas Moritz (ISBN 0-9767944-1-1; www.ener-chi.com). Een man die veel onderzoek heeft gedaan naar gezondheid en een hele andere kijk heeft op ziekte en het ontstaan daarvan dan in de westerse wereld gebruikelijk is.

In het boek onderbouwt hij een scala aan medische argumenten die de noodzaak van leverreiniging onderstrepen. Hij gaat zelfs zo ver dat hartklachten en kanker kunnen worden veroorzaakt door een niet goed werkende lever. Ik heb geen ziekte, maar ik wilde graag mijn algehele gezondheid verbeteren, dus ik startte met een serie leverreinigingen.

Veel mensen hebben stenen in hun galblaas, een nog groter percentage heeft galstenen of klonten in de lever. Deze worden vaak niet opgemerkt. De oorzaak van deze verontreiniging ligt in onze westerse voeding. Ons lijf heeft door de jaren heen heel wat te verduren gehad, het begon al met de medicijnen die we vroeger als al kind kregen bij een simpele keelontsteking. Toevoegingen en bepaalde schadelijke e-nummers, geraffineerde suikers, teveel productievlees, pesticiden op ons eten en stress hebben er toe geleid dat onze lever het niet meer aankan. Er zijn teveel onnatuurlijke stoffen uit ons systeem af te voeren.

De lever is een zeer complex orgaan van ongeveer 1,5 kilo. Het is teveel om alle functies op te noemen, maar de lever is o.a. verantwoordelijk voor de distributie, verwerking en het onderhoud van onze hele brandstoffen voorraad (o.a. opslag van glycogeen). Daarnaast produceert de lever hormonen en essentiële eiwitten die beïnvloeden hoe het lichaam functioneert, groeit en geneest. De lever breekt afgedankte cellen af en gebruikt enzymen om giftige en schadelijke substanties uit het bloed te filteren en af te voeren via de galstroom.

Kortom, de lever reguleert onze stofwisseling en is in feite één grote schoonmaakfabriek. Als zo’n fabriek de vuilverwerking niet meer aan kan, raakt deze volgepropt met vuilnis, er wordt dan niet meer effectief schoongemaakt.

Eén gevolg is dat de galstroom stagneert, er ontstaan galklonten die de galkanalen van de lever afsluiten met als gevolg dat je bloed niet meer voldoende wordt ontdaan van schadelijke stoffen.

Een tweede gevolg is dat er onvoldoende gal je spijsverteringsstelsel in stroomt, waardoor je voedsel niet meer volledig wordt afgebroken. Daardoor is je lichaam niet meer in staat om voldoende gezonde voedingsstoffen en vitaminen op te nemen, ondanks je gewicht, raakt je lijf ondervoed. Dit proces is vaak de oorzaak voor vermoeidheid en snaaien.

Wanneer je lever zo verstopt raakt, dat het niet meer 100% functioneert, kun je ook niet 100% gezond zijn.
Niet helemaal gezond, hoeft natuurlijk niet meteen erg ziek te betekenen. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld: vroegtijdige veroudering, spierpijn, regelmatige vermoeidheid, pijntjes hier en daar, vaak verkouden, opgezette klieren, doffe huid, last van je darmen, etc. Je lijf kan de afvalstoffen niet meer goed via de lever afvoeren, deze afvalstoffen kunnen niets anders doen dan zich ophopen tussen je lichaamscellen met alle schadelijke gevolgen van dien. Dit verhaal klinkt dramatisch en volgens mij is dat het ook. Kijk maar gewoon om je heen, veel mensen hebben in meerdere of mindere mate gezondheidsklachten, onze gezondheidszorg is zwaar overbelast.

In de reguliere geneeskunde is men wel bekend met galkstenen in de galblaas, de galblaas wordt er dan operatief uitgehaald. Wat zover ik weet niet erkend wordt, is dat er ook galklonten zijn die voornamelijk de leverkanalen verstoppen. Deze galklonten bestaan uit samengeklonterde gal, cholesterol, virussen, bacteriën, chemische stoffen uit voedsel en soms ook parasieten.

De manieren om binnen de gezondheidszorg oorzaken van ziektes bij de wortel aan te pakken zijn over het algemeen beperkt. Eveneens de aanpak om ziektes te voorkómen. Het gezondheidssysteem zit vast in de cirkel van meer medicijnen, meer geld verdienen, meer zieke mensen en weer meer medicijnen produceren. Op deze manier raakt het systeem vergiftigd, zo hoeft het met ons lichaam niet te gaan!

Een lever en galblaas reiniging zoals omschreven door Andreas Moritz moet meerdere keren herhaald worden. Maar duurt per reiniging niet langer dan 24 uur. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: een magnesiumsulfaat oplossing en een mix van olijfolie en grapefruitsap. In de week ervoor drink je veel appelsap tussendoor, zodat de galklonten wat zachter kunnen worden. Deze informatie geef ik om aan te geven dat je relatief simpel je lijf en lever kan ontdoen van verstoppingen. Je hoeft namelijk geen dagen te vasten en het resultaat is heel concreet. Maar voor het zelf uitvoeren van de reinigingen raad ik je aan om Andreas zijn boek te lezen, ga dus niet experimenteren met recepten van internet, breng eerst je kennis op peil door het boek te lezen. Van essentieel belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn.

Het woord “Ongelooflijk” in de titel van het boek, kan ik persoonlijk onderstrepen. Ik ben zelf begonnen met het proces van reinigen en gezond worden. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de leverreiniging heel veel galklontjes van  ongeveer 1 à 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door en het is werkelijk verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam.

Het idee dat mijn lijf daarvan verlost is, werkt enorm bevrijdend!
Na de 3e leverreiniging merkte ik ineens dat mijn hoofd helderder aanvoelde. Na nog een paar reinigingen is de spierspanning uit mijn middenrif verdwenen, daarnaast ervaar ik nog een aantal verbeteringen. Ik ben me bewuster geworden van voedsel, wat stoppen we allemaal in ons lijf en wat willen we er niet in hebben?

Voor mij in ieder geval geen (of zo min mogelijk) schadelijke E nummers, vrijwel geen suiker en minder vlees, zoveel mogelijk eerlijk voedsel en geen medicijnen. Ik zeg niet dat we gelijk helemaal zonder pharmaceutische middelen moeten leven, als ik mijn been breek ben ik waarschijnlijk wel blij met een pijnstiller. Maar BigPharma is er niet op uit om ons volledig gezond en onafhankelijk van medicijnen te maken. Dat moet je zelf regelen.

Het proces van gezond worden heeft alles met bewustzijn te maken.
Ga zelf op zoek naar wat je zou kunnen helpen en blijf kritisch over de methodes die worden aangereikt.

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, een gezond lichaam bevordert een gezonde geest en andersom.
Wellicht zul je intuïtief weten dat je iets heel belangrijks voor jezelf aan het doen bent. Maar misschien spreekt het je op dit moment nog niet aan. Doe je eigen onderzoek, wees kritisch en neem niet klakkeloos alles zomaar aan. Wij mogen zelf het heft in handen nemen als het over onze gezondheid gaat, we kunnen zelf onze keuzes gaan bepalen.

Auteur: Petra Koelewijn

Dit artikel is geschreven omdat de schrijfster haar ervaring wil delen. Zij geeft geen adviezen over gezondheid en over het doen van de reiniging. Voor meer informatie kunt u het boek “De Ongelooflijke lever- en galblaasreiniging” van Andreas Moritz kopen.


Klik op het boek om te bestellen.