Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Douwe Egberts moeten we met zijn allen vermalen

malenOp de criminaliteit die Jan met de pet pleegt staan zware straffen. Maar criminelen aan de top gaan vrijuit, omdat ze de wetten naar hun hand zetten of weten te omzeilen. Jan Bennink -de topplunderaar van DE Master Blenders- heeft ook weer toegeslagen. Na de verkoop van het voormalige Douwe Egberts ontvangt hij maximaal 5,7 miljoen euro in contanten. En dat terwijl er al grote boosheid was over het krankzinnig hoge ‘gewone’ salaris van Bennink. Met deze truc zet Bennink niet alleen de boze aandeelhouders, maar ook de nieuwe anti bonuswetgeving buitenspel.

Ik heb Douwe Egberts inmiddels laten weten, dat er aan hun koffie een vieze bonus smaak zit en dat ik het merk ga boycotten. Eerlijk gezegd smeet ik -net als de meeste Nederlanders- altijd gedachteloos een pak Douwe Egberts koffie in mijn wagentje. Van DE kreeg ik een uiterst flauwe reactie. Ze kunnen er niks aan doen, omdat deze criminaliteit niet bij hun, maar bij het moederbedrijf plaatsvindt……

Gezien mijn eigen oer stomme gedrag, heb ik ieder recht verspeeld om mij op dit punt tot de lezers van deze site te richten. Ik schrijf dus aan mijzelf. Beste Dick, wat ben je toch een klojo. Zo ongeveer het meest zware wapen dat je hebt om alle ellende in deze maatschappij te bestrijden laat je gewoon liggen. Want het is wel degelijk ‘Zoals jij wilt’ maar dan moet je die wil ook wel gebruiken en verantwoorde keuzes maken als consument. Door je onnadenkendheid ben je ook nog eens een grote dief van je eigen door Jan Bennink leeggeschudde portemonnee. Een pak van 500 gram prima smakende Euroshopper koffie kost maar twee euro. Eenzelfde pak koffie verkeerd van Douwe Egberts wordt voor vijf euro aan de oer stomme man gebracht. Maar liefst drie euro per pak bonus voor Jan Bennink…..

Dick Berts, Dick Douwe Egberts min Douwe en Eg. (met voor het eerst van mijn leven een licht gevoel van schaamte voor mijn achternaam).

Auteur: Dick Berts, journalist en schrijver (o.a. van het boek: “Hoe overleef ik een crisis”).

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *