Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Hoe overleef ik een crisis? (2013)

overleef crisis“De bodem van de economische crisis is nog niet bereikt”, lees ik net in de media. Voor 2013 wordt er nog meer werk aan de winkel verwacht. Zonder in verhalen over doomscenario’s te vervallen kun je constateren dat we linksom of rechtsom nog meer moeten bezuinigen. En het woord bezuinigingen dat je in de media hoort, kun je beter opvatten als lastenverzwaring.

Het maakt niet uit hoeveel geld er in de noodlijdende banken is gestoken, de burger moet het uiteindelijk ophoesten.

Op deze site is al meer geschreven over wat te doen tijdens de crisis, kijk hier en hier. Maar waar het op neer komt is dat het erg verstandig is om ons voor te bereiden op een neergang. Een neergang in de zin van bijvoorbeeld inflatie, er wordt immers steeds meer geld gecreëerd, dus het geld wordt minder waard (en daardoor alles duurder).

Maar ook een verslechtering van economische voorzieningen is mogelijk, er moet immers flink bezuinigd worden.

De dingen die we altijd vanzelfsprekend vonden, worden in de toekomst minder vanzelfsprekend. We zijn gewend aan goed gevulde schappen in de supermarkt, droge voeten onder zeeniveau, een goed werkende verwarming, zuiver drinkwater uit de kraan en volle pinautomaten. Is dat allemaal wel goed voor elkaar? En wat als dat in de toekomst mis gaat? Of dat bepaalde voorzieningen helemaal verdwijnen?

Het goede nieuws is dat je je kunt voorbereiden op deze neergang, je hoeft niet voor 100% overgeleverd te zijn aan wat er gebeurt of wat anderen voor jou beslissen. Je kunt heel veel zelf doen!

Er zijn al veel boeken geschreven over geld en de economie, als je je daar in wilt verdiepen is het goed om het boek van Willem Middelkoop te lezen.

Dick Berts heeft een handzaam boekje van 119 pagina’s geschreven dat specifiek is gericht op de risico’s van het wonen in Nederland. Hij schrijft over hoe je je op een praktische manier kunt voorbereiden. In dit boekje komen onder andere aan bod:

   • Het risico van een overstroming in Nederland
   • Kunnen we vertrouwen op de nooddrinkwatervoorziening?
   • Het gebrek aan voorraadvorming in winkels
   • De totaal onverwachte rampzalige gebeurtenis
   • En hoe je je kunt voorbereiden voor wat betreft: schoon drinkwater als de kraan het niet meer doet, voedsel, licht en warmte zonder elekticiteit,  hygiene, medische zaken en communicatie, etc.
   • Dit alles aangevuld met tips en lijsten met artikelen om in huis te hebben

Het is een praktisch boekje, door het kleine formaat handig mee te nemen en het is met de nodige humor geschreven. Hoe kun je dit jaar beter beginnen dan je goed voor te bereiden?

Klik hier voor het boek:

 


Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *