Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Joris Luyendijk over de financiële crisis: ‘Dit gaat helemaal fout’

Money meltingJoris Luyendijk heeft zich 2 jaar lang verdiept in het financiële hart van Groot-Brittanië: Londen. Daar werkte hij aan zijn opdracht om van binnenuit een beeld te schetsen van die grote, geheimzinnige bancaire wereld. Zijn observaties en conclusies zijn onthutsend. Lees dit fascinerende interview met Joris Luyendijk.

De strekking van Joris' bevindingen verbazen ons niet heel erg. Waarschijnlijk is dit voor ieder bewust en kritisch mens geen grote verrassing. Net als veel mensen, schrikken we toch iedere keer van de hebzucht en kortzichtigheid van veel lieden die we hebben aangesteld als onze leiders. En tegelijkertijd is het hoopgevend dat veel mensen niet in angst bij de pakken neer gaan zitten, maar zelf daadkracht en leiderschap tonen. Dát, meer dan wat dan ook, zal ons uiteindelijk uit de crisis helpen en resulteren in een veel evenwichtiger economisch systeem. Misschien toch maar over op rentevrije banken?

In ieder geval lijkt het helemaal geen slecht plan om wat voedsel in blik in te slaan, en te beginnen met wat eenvoudige voorbereidingen, die nog wel eens érg handig zouden kunnen blijken. Lees hier onze tips om snel te beginnen met 'preppen'.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *