Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Maak ik me teveel zorgen?

areyoureadyIk heb een Inboedelverzekering, een Brandverzekering, een Ziektekostenverzekering, een Reisverzekering, een Autoverzekering, een Overlijdensrisicoverzekering, een Aansprakelijkheidsverzekering, een Rechtsbijstandverzekering. In de auto doe ik mijn gordel om, ik laat hem elk jaar APK keuren, om brokken te voorkomen. En 's avonds doe ik de deur op slot en de fiets in de schuur. Herkenbaar? Maken we ons teveel zorgen? Nee, natuurlijk niet. Al deze dingen zijn dood normaal.

Maar, welke verzekering helpt me als ik ineens thuis geen stroom meer heb? Een uurtje is al lastig, maar wat als het dagen, of misschien zelfs weken duurt? Ik heb geen Energieverzekering. En hoe zit het met water? Wat als dat er voor een paar dagen niet meer is? Ik heb geen Waterverzekering.

We verzekeren ons voor allerlei zaken, maar de meest elementaire dingen worden door geen enkele verzekering gedekt, namelijk: Energie, water, warmte en voedsel. In de afgelopen jaren zijn er jaren genoeg mensen in de kou komen te zitten en zonder stroom. Hele dorpen hebben dagenlang geen drinkwater uit de kraan gehad. Morgen kan er in mijn omgeving iets aan de hand zijn, volgende week bij jou. Is dat niet iets om ons ècht zorgen over te maken?

De Nederlandse overheid adviseert haar burgers om een noodpakket te hebben, zodat je je in geval van nood een paar dagen kunt redden. Omdat ik niet alleen voor mezelf zorg, maar ook voor mijn vrouw en kinderen, heb ik de zelfs de plicht om dergelijke voorzorgen te nemen. Ik wil met mijn gezin niet in het donker, zonder voedsel of zonder water komen te zitten.

Hopelijk helpt mijn bericht jou om in geval van grotere of kleinere rampen goed voor jezelf en je gezin te zorgen. Een klein beetje extra voorbereiden, kan in deze tijden van economische crisis geen kwaad, is mijn mening. We zijn steeds meer afhankelijk van een kraan die altijd water geeft en een supermarkt die elke dag open is. En als dat hapert, staat de hele wijk zich te verdringen bij een water- of voedseluitgifte punt of erger.

Ik heb de volgende dingen klaarstaan, voor het grijpen, dan weet ik altijd waar het staat en grijp ik nooit mis.

  • EHBO doos met extra medicijnen en pijnstillers.
  • Zaklantaarn en extra batterijen  een opwind zaklamp).
  • Doosje kaarsen en voldoende lucifers en wat aanstekers.
  • Wat extra WC papier.
  • Een kleine radio met batterijen (je wil natuurlijk weten wat er gaande is).
  • Een stevig zakmes.
  • Een warm vest.
  • 8 anderhalve liter flessen mineraal-water.

Ik heb dat allemaal binnen handbereik bij elkaar gestopt in een stevige weekendtas, dan kan ik het eventueel makkelijk meenemen bij een evacuatie. Daarnaast heb ik een andere grote tas gevuld met extra eten (blikken, zakken rijst) en nog wat plastic flesjes water. Want als de waterleiding het begeeft, denk maar eens na wat voor problemen je dan tegen komt. Ook kan een klein flesje chloor (dunne bleek) of een waterfilter van drie tientjes handig zijn om oppervlaktewater te ontdoen van bacteriën en andere microben. Zo kun je je makkelijk een paar dagen redden.

Denk bijvoorbeeld ook eens aan je camping spullen; als je de slaapzakken/dekens en het draagbare kooktoestel binnen handbereik hebt, kun je dagen, misschien wel weken vooruit als je voedsel voorraad het toelaat en je met een waterfilter of met wat chloor de regenton omtovert in drinkwater.

Ik heb gemerkt dat zulke eenvoudige voorbereidingen prettig zijn om op terug te kunnen vallen in geval van een vervelende hapering van de normale zaken. Bijvoorbeeld geen water uit de kraan, geen electriciteit uit het stopcontact, geen voedsel uit de supermarkt, een brand bij een grote fabriek of een overstroming. Juist door het niet overal in huis te laten slingeren, maar het op een vaste plek in handige tassen klaar te zetten, eventueel met wat warme kleren er bij, kun je snel handelen als de 'normale' zaken niet meer normaal verlopen.

Doe alsjeblieft je voordeel met dit advies, wellicht kan het ooit je leven redden of dat van je kind, of je buurman. Ik hoop dat je mijn advies ter harte neemt en dit bericht deelt met de mensen waar je om geeft.

Auteur: Keyser Suze in samenwerking met de forumleden van www.preppers.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *