Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Mars tegen Monsanto, zaterdag 25 mei 2013

ZATERDAG 25 mei 2013 om 14.00 uur: March against Monsanto
Gewijzigde startlocatie! Rabbijn Maarsenplein, route via Gedempte Burgwal en Lutherse Burgwal, door Grote Marktstraat, Jan Hendrikstraat, Torenstraat 2x Veenkade, Vondelstraat, Zoutmanstraat, naar Prins Hendrikplein.

Wat is Monsanto?

Monsanto is een zaadveredelingsbedrijf dat genetisch veranderde zaden op de markt brengt. Deze zaden zijn zo gemodificeerd dat zij zichzelf niet kunnen voortplanten. De reden: geld! Want een boer die een contract heeft om de zaden van Monsanto af te nemen, moet dus ieder jaar opnieuw dure zaden kopen. Hij kan geen zaad uit de plant laten groeien. Er zijn -vooral in India- veel boeren die zodanig hoge schulden hebben door dit Monsanto contract dat zij zelfmoord plegen.

  • Monsanto maakt de zaden zodanig dat zij resistent (immuun) zijn tegen hun eigen onkruidverdelger. De boer die de zaden koopt moet dus óók de verdelgingsmiddelen kopen van Monsanto en daarmee doodt hij alles dat leeft, behalve Monsanto-zaden.
  • Als er Monsanto-zaadjes verwaaien door de wind en er hieruit plantjes groeien dan wordt de eigenaar van dat stuk grond (die geen contract heeft met Monsanto) aangeklaagd voor het onrechtmatig en onbetaald gebruik maken van de zaden en daar moet een flinke boete voor worden betaald.
  • Monsanto is berucht om het onkruidverdelgingsmiddel ‘Round up’ dat door vele huishoudens gebruikt wordt in de tuin. Al deze verdelgingsmiddelen komen dus via de aarde in onze waterhuishouding terecht waar ze ons drinkwater vervuilen.
  • Het RIVM heeft op donderdag 4 april jl. de resultaten van een onderzoek naar buiten gebracht. Daarin wordt o.a. geconcludeerd dat mensen milieubewuster moeten worden door zich te gaan realiseren hoeveel rotzooi ze door de gootsteen weggooien en gebruiken in de tuin, daarmee raakt het oppervlaktewater ernstig vervuild.
  • Feitelijk is het consumeren van producten die gemaakt zijn van genetisch veranderde zaden één groot wereldwijd experiment. Men weet niet wat de gevolgen zullen zijn op lange termijn voor de mensen, dieren, natuur en eigenlijk de hele wereld.
  • Op 25 maart dit jaar is er door Obama een wet getekend, genaamd de Monsanto Protection Act, die het bedrijf beschermt tegen juridische claims. Ook in Europa wordt er steeds meer gelobbyd en mag er inmiddels alleen nog maar zaaigoed gebruikt worden dat door de EU is goedgekeurd. Er zitten bij de EFSA (European Food Safety Authority) en op het ministerie in Brussel erg veel mensen die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven. Deze mensen helpen graag hun ex-werkgever zoals Monsanto aan meer voet aan de grond in Europa. Als het zo doorgaat is onze directe voeding niet veilig meer en zullen we worden gedicteerd door een chemisch zadenconcern zonder moraal.

Als je meer informatie wilt, kijk dan op: www.aHealtylife.nl en   www.wijwordenwakker.org

Hoe kun je zelf de wereld helpen?

  • Door biologische producten te kopen (voeding en schoonmaakmiddelen): er komen dan minder bestrijdings- en verdelgingsmiddelen in ons grond- en oppervlaktewater.
  • Realiseer je: je bent verantwoordelijk met dat wat je koopt en eet, voor het in standhouden van een productieproces. D.w.z. de kwaliteit van producten, situaties, productiemethoden, duurzaamheid,maatschappelijk ondernemen, etc. Wil je dat boeren een fatsoenlijke prijs krijgen voorhun product? Wil je dat alles dat je eet veilig en betrouwbaar is? Wil je de aarde leefbaar houden? Dat kan door producten te kopen van leveranciers die dat ondersteunen; biologische producten en fairtrade-producten!
  • Realiseer je: Aan het gezonde beeld dat je hebt van hoe natuur ingezet wordt voor onzevoedselvoorziening (met koeien in de wei, varkens die lekker kunnen wroeten, kippendie kip mogen zijn, de teelt en verbouw van fruit, groenten, granen en alle gewassen diewe eten) wordt alleen voldaan door biologische producten, en biologisch-dynamische producten.

Bron: Anita Kouwenhoven van www.beteretenbetervoelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *