Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Meer meer MEER! (of toch maar BETER?)

MeerZo'n vijf jaar geleden kwam ik een filmpje tegen op internet, en dat greep meteen m'n aandacht. Het begon met de vraag van een vrouw: "Hoe kan het dat ik voor minder dan 10 dollar een draagbare radio kan kopen?". De vrouw die zich dat afvroeg, is gaan graven en kwam interessante antwoorden tegen. Het echte verhaal achter de huidige consumptiemaatschappij.

Sinds die tijd heeft deze vrouw, Annie Leonard, meer animaties gemaakt om zaken uit onze huidige maatschappij aan de kaak te stellen. Past helemaal bij Zoalsjijwilt dus: Op een grappige manier bewust en kritisch om je heen kijken.

Nu doet Annie Leonard dit natuurlijk niet alleen, ze heeft een team van mensen om zich heen verzameld om zich hiermee bezig te houden. Zo hebben ze meer animaties gemaakt die te zien zijn via hun website of op youtube.

Annie Leonard komt op mij een beetje betuttelend over, met wapperende handjes en een wat serieuze manier van presenteren. Maar dat maakt de boodschap niet minder belangrijk of relevant. En het laatste jaar zijn ze helemaal dichtbij de missie van Zoalsjijwilt gekomen, namelijk niet alleen kritisch bewuster om je heen kijken, maar er ook iets aan dóen.

Naast de focus op het probleem ook de focus op mogelijke oplossingen, heeft geresulteerd in onderstaand filmpje. Na het kijken kun je hieronder in de commentaren aangeven wat jouw ideeën en gevoelens zijn rondom de boodschap, en de manier waarop ze het brengen. Ons sprak in ieder geval het idee van gereedschap onderbrengen bij een bibliotheek erg aan. Het is nu al mogelijk om professioneel gereedschap te huren, maar daar zit dan weer een commercieel belang achter. Bij een bibliotheek niet. Enfin, kijk en oordeel zelf:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cpkRvc-sOKk[/youtube]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *