Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Monsanto vraagt pesticide terug van burgers

pesticideZojuist is bij het hof in Brussel een claim van Monsanto ingediend. Het Amerikaanse chemiebedrijf wil herbicide glyfosaat terug van burgers die dat in zich dragen. Een laboratorium dat onderzoek heeft gedaan in 18 Europese landen is deze week op de proppen gekomen met de testresultaten. Daaruit blijkt dat in het bloed van maar liefst 44% van de 182 vrijwilligers sporen van Roundup is gevonden.

Een woordvoerder van Monsanto geeft aan dat dit 'ongewenst en illegaal' is. "Als bijna 50% van de Eurpese burgers met ons product in hun bloed rondlopen, dan kunt u zich voorstellen dat het gaat om een grote hoeveelheid van ons meest winstgevende product. Roundup is verkocht om over gewassen te spuiten. Het gebruik binnen mensen valt niet binnen de door ons afgegeven licentie, daar dient extra voor te worden betaald."

Naast de juridische kant spelen ook economische motieven een rol. "Ook Monsanto heeft te kampen met de wereldwijde crisis. Door dalende omzet heeft niet alleen de raad van bestuur van Monsanto een bonusverhoging ontvangen van slechts 17% over 2012, ook de loonkorting voor het werkende personeel is gedwongen vrijwillig verhoogd van 12 naar 14%". Door via bloedbanken grote hoeveelheden pesticide uit het bloed van burgers te halen, verwacht Monsanto kosten te kunnen besparen, en daarmee een winstwaarschuwing later dit jaar te kunnen afwenden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *