Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Wie wil er nu niet vrij zijn?

Deze site gaat over het maken van keuzes op verschillende gebieden.
Het gaat om onze aarde en het gaat om jouw lijf en jouw zelfvoorzienend leven.
En niemand kan je leven en gezondheid beter in eigen hand nemen dan jij zelf. 

Hoe je lekker leeft en je eigen keuzes kunt maken.

Dat we nu in een bijzondere tijd zitten, hoef ik niemand te vertellen. Je hoeft maar de tv aan te zetten of het nieuws op internet te lezen en je wordt overspoeld met informatie over de huidige crisis. In de jaren 80, 90 en begin jaren 2000 ging alles schijnbaar voor de wind. De huizenprijzen stegen, je kreeg rente op je spaargeld, bouwde nog pensioen op en je ging naar de dokter als je ziek was. De medicijnen werden nog vergoed door het ziekenfonds, met een antibiotica kuurtje kwam alles weer goed. Ach ja, er was inflatie, maar als je geluk had, steeg je salaris mee. Als je maar hard werkte dan kwam alles goed. Je had minder tijd om gezond te koken, maar gelukkig waren er afhaalmaaltijden bij de Chinees en magnetronmaaltijden bij de supermarkt.

Vanaf 2003 begon mij op te vallen dat veel mensen om me heen kanker kregen, ook jonge mensen. Mensen die dicht bij me stonden en mensen in mijn kennissenkring vielen weg door deze ziekte. Ook raakten collega’s burnout, ik zag veel mensen met vermoeidheidsklachten. Ook ik voelde me niet fit, intussen was ik ook een beetje bezorgd geraakt, wat worden mensen snel ziek tegenwoordig. Hoe kan dat? Ik werkte erg hard en probeerde zo gezond mogelijk te eten. Maar dat viel vaak niet mee, na een lange dag werken had ik vaak geen energie meer om verse salades te maken. Ik ging op internet zoeken en boeken lezen over ziekte.

Omdat ik erg geïntereseerd was in de menselijke geest ging mijn zoektocht eerst uit naar de mentale kant. Wat maakte dat mensen burnout raakten en wat maakte dat ik mij niet goed kon ontspannen? En zit er een mentaal component aan het krijgen van kanker? Toen ik uiteindelijk door het lezen van boeken en mijn toenmalige opleiding zelf mijn spanningen kon loslaten, ben ik mij rond 2007 meer gaan interesseren in voedsel en de dingen die ons lichaam ziek of juist gezond maken.

En wat ging er een wereld voor mij open. In eerste instantie kwam ik erachter dat er weinig gezond voedsel in de supermarkt te vinden is. Er zitten overal e-nummers in en hoewel al deze e-nummers zijn goedgekeurd door de EU, durf ik dit voor 80% in twijfel te trekken. Ik bedoel, we hoeven toch ook geen smaakversterker in een peer te spuiten om hem te laten smaken? En voor overig voedsel zijn er toch kruiden zat? Waarom is het dan nodig om bijvoorbeeld E621 toe te voegen aan zowat alles? Ga maar eens googelen op E621 als je wilt weten wat er aan de hand is, er is genoeg over geschreven, dat ga ik hier nu niet doen. Maar de conclusie is, dat alles er op gericht is om geld te verdienen. Omzet, marketing, je wordt eigenlijk gewoon genaaid. Hoezo is margarine met cholesterolverlagers gezond? Eet gewoon pure roomboter of kokosolie, dat zijn natuurproducten en geen kunststoffen. Lees hier maar eens wat margarine is bijvoorbeeld. En hier wat er aan de hand is met ons keukenzout. Goed weer terug naar de marketing van de voedselindustrie. Ik heb genoeg gelezen om te weten dat er vaak onder één hoedje wordt gespeeld met de pharmaceutische industrie:

Ongezond voedsel = zieke mensen = OMZET aan medicijnen. Medicijnen die symptomen bestrijden en niet de oorzaak verhelpen. (even nuanceren, dat geldt niet altijd voor alle medicijnen, maar wel voor veel). Ook hier ga ik nu niet over uitweiden, dat komt nog in een volgend artikel of zoek maar op internet.

Het is dus goed mis met ons voedsel. En in 2008 toen de financiële systeemcrisis in de media begon door te sijpelen kwam ik erachter dat het ook goed mis zat met de wereldeconomie. Vanaf de jaren 50, in de jaren na de oorlog, werden we geacht (ik bestond toen nog niet) om heel hard te werken, belasting te betalen en vooral veel te consumeren.  Dit ter eer en glorie van de mensen die achter de schermen zichzelf zaten te verrijken. Lees dit boek maar eens als je meer wilt weten.

Er wordt in deze tijd veel onthuld. Praktijken die geheim konden blijven worden openbaar gemaakt. Willen we van deze wereld een leuke plek maken, dan moet het allemaal eerlijker. Wie wil er nu niet vrij zijn? Ik wel. En mede daarom zijn wij deze site gestart zodat wij jou ook alternatieven kunnen aanbieden om een meer zelfvoorzienend, samenvoorzienend leven te kunnen leiden voor wat betreft je gezondheid, voedsel, financiën en nog veel meer. Door meer gebruik te maken van natuurlijke middelen stem je automatisch met je portemonee tegen de huidige orde!!

Alternatieven voor de vol schadelijke chemicaliën zittende griepprik bijvoorbeeld? Klik hier. En de lijst is groeiende, er word gewerkt aan deze site, inmiddels door meerdere mensen. Er zijn alternatieven zat om voor jezelf en voor elkaar te zorgen. Het gaat vaak niet eens om hele grote dingen, ik ben zelf ook geen geitenwollen gezondheidsfreak die ergens in een hutje op de hei zelf kaas maakt en eigen schapen scheert. En af en toe eet ik nog steeds dingen die slecht voor me zijn, ik ben niet heilig. Maar ik voel me na wat aanpassingen veel energieker. Je kunt dus ook zelfvoorzienend of samenvoorzienend leven voor wat betreft je gezondheid, zodat je niet meer afhankelijk bent van de huidige instituties. Er is een verandering op komst, het kan allemaal leuker, vrijer, we moeten ons alleen nog bewust worden van andere keuzes die we hebben.

Van zelfvoorzienend naar samenvoorzienend, want we moeten het samen doen!

Veel leesplezier op deze site,

Petra

Zoalsjijwilt.nl dankt de volgende mensen van harte voor hun bijdragen aan deze site: Martijn, Stefan, Dick, Ina en Richa