Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Sporten zonder blessures

wandelenOndanks dat bewegen goed voor je is, kunnen sommige sporten erg belastend zijn en blessures veroorzaken. Het is daarnaast een fabel dat je alleen sterk wordt van intensief sporten. Er zijn ook genoeg sporten die de gewrichten minimaal belasten en toch de spieren trainen. Hierdoor zijn dit soort sporten vaak ook geschikt voor mensen met reuma of slechte gewrichten.

Zwemmen

Zwemmen wordt gezien als een hele gezonde vorm van lichaamsbeweging doordat vrijwel alle spieren in het lichaam gebruikt wordt.

Bij zwemmers komen relatief weinig blessures voor. Dit komt doordat de invloed van de zwaartekracht minder groot is in het water. De belasting op het lichaam is bij zwemmen een stuk kleiner als bij bijvoorbeeld hardlopen. Door deze eigenschappen is zwemmen ook zeer geschikt voor mensen met overgewicht. In tegenstelling tot veel andere sporten, ondervinden ze bij zwemmen geen hinder van hun lichaamsgewicht.

Wandelen

Veel mensen verwachten het niet, maar intensief wandelen is net zo goed als hardlopen. De kans op blessures is bij wandelen ook een stuk kleiner door de minimale belasting van de gewrichten. Bij hardlopen kom je hard op de grond neer. Wandelen is ook erg effectief voor mensen die net beginnen met afvallen, wanneer ze niet meteen fanatiek willen gaan sporten. Daarnaast is het makkelijk in te passen in de dagelijkse bezigheden en heb je er buiten stevige wandelschoenen geen andere dingen voor nodig.

Yoga / pilates

Yoga en pilates zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt voornamelijk door de positieve effecten op de gezondheid. Veel mensen denken dat je flexibel moet zijn voor yoga maar dat hoeft niet. Door regelmatig aan yoga te doen, word je vanzelf flexibeler. Yoga en pilates gaan gepaard met ademhalingsoefeningen. Dit verbetert de longcapacieit en zorgt dat het lichaam ontspant. Dit laatste maakt yoga en pilates zeer geschikt om minder gespannen te worden en tot rust te komen. De combinatie van yoga en goede voeding kan veel doen voor bijvoorbeeld 12 super voedingsmiddelen voor je hart.

Auteur: Marco

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *