Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Syndroom X, een wereldwijd probleem.

junkfood1Als je nog nooit van Syndroom X hebt gehoord vraag je jezelf misschien af of dit een mysterieuze aandoening of enge ziekte is. Nee, het is geen enge ziekte, maar wel een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel mensen zullen ontwikkelen. Een syndroom is een aandoening die door een samenhangende groep symptomen of stoornissen, wordt bepaald.

Insulineresistentie
In dit geval verwijst syndroom X specifiek naar een groep gezondheidsproblemen, waaronder insulineresistentie en één of meerdere andere problemen, zoals een verhoogd gehalte aan cholesterol en triglyceriden, overgewicht en een hoge bloeddruk.

Voedingsziekte
Syndroom X is hoofdzakelijk een voedingsziekte die inmiddels een wereldwijd probleem is geworden en die door het eten van de verkeerde soorten voedsel wordt veroorzaakt. De belangrijkste factor die aan syndroom X ten grondslag ligt, is in­su­li­ne­re­sis­ten­tie − een door het voe­dings­pa­troon veroorzaakte verstoring in de hormonale balans. Deze verstoring heeft als resultaat dat je lichaam niet meer goed in staat is om het voedsel dat je eet efficiënt te verbranden. Syndroom X treedt op wanneer in­su­li­ne­re­sis­ten­tie wordt ge­com­bi­neerd met hoge waarden van bloedvetten (cho­les­te­rol en tri­gly­ce­ri­den), een hoge bloed­druk en te veel li­chaams­vet.

Levensbedreigende ziekten
Zowel in­su­li­ne­re­sis­ten­tie als syndroom X verhogen het risico op hart- en vaat­ziek­ten, diabetes en vele andere, ernstige, le­vens­be­drei­gen­de ziekten. Dit kan direct of indirect vrijwel ieder ziek­te­pro­ces beïnvloeden. Twee van de allerbelangrijkste niveaus die je in dit drama van leven en dood verstoort, zijn die van glucose (bloedsuiker) en het hormoon insuline. Een goede waarde van deze stoffen zijn absoluut essentieel voor de gezondheid.

Overdosering glucose en insuline
Door de voeding die we als nu als Westerse bevolking binnenkrijgen, zijn de niveaus van glucose en insuline in ons lichaam uit de hand gelopen. We hebben gewoon een overdosering van glucose en insuline, die op die manier veroudering van ons lichaam en ziekte in de hand werken.

Hoe kan het anders?
Het goede nieuws in dit verhaal is dat je de macht hebt om je leefstijl te veranderen en jezelf tegen syndroom X te beschermen. Het sleutelwoord daarin is voeding. Hoe? Dit 386 pagina’s tellende boek zal je uitleggen hoe je dat kunt doen.


Klik op het boek voor meer informatie
(succesboeken, tevens bron voor dit artikel)

En: afvallen door je hormonen in balans te brengen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *