Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Verbetering kwaliteit vlees met ingespoten water [satire]

Injecteren mineraalwater in vleesDiverse supermarkten hebben aangekondigd dat ze hun beleid om vlees met water te injecteren zullen verbeteren. "Voortaan zal er uitsluitend vlees met het zuiverste toegevoegde mineraalwater in de schappen liggen", aldus de woordvoerder van de C1000. Voorheen werd altijd regulier kraanwater gebruikt, maar dat is volgens de woordvoerder 'niet meer van deze tijd'. De verwachting is dat meer supermarkten op korte termijn zullen volgen.

C1000 laat weten: "De laatste tijd is veel onrust ontstaan onder consumenten over het toegevoegde water in ons vlees. Omdat de prijs van vlees wordt bepaald aan de hand van het gewicht, kunnen we ons dat wel voorstellen. Door nu zuiver mineraalwater te injecteren, geven we de consument meer waar voor het geld.".

Inmiddels circuleren geruchten dat concurrent Albert Heijn deze nieuwe trend nog een stap verder wil brengen. Hier zal de nieuwe, gepersonaliseerde bonuskaart een belangrijke rol spelen. Volgens de geruchten is AH van plan om een extra mogelijkheid aan te bieden voor consumenten die overstappen op deze nieuwe bonuskaart. Deze extra mogelijkheid zou de consument de keuze geven uit verschillende soorten mineraalwater in het vlees. Consumenten kunnen van te voren online aangeven welk mineraalwater zij in hun vlees wensen. Er wordt zelfs gesproken over het ter plekke injecteren van het mineraalwater naar keuze in de winkels zelf. Het zou dan gaan om de grotere AH filialen. Voor kleinere filialen zou deze service niet rendabel zijn.

Direct na het ter perse gaan van dit bericht heeft supermarktketen Jumbo bekend gemaakt ook over te stappen op mineraalwater, maar "desondanks blijven we een prijsgarantie geven op ons vlees met water".

(Meer lezen? >http://nos.nl/artikel/484632-consument-bedrogen-met-vlees-vis.html)

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *