Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Goedkoop wassen?

Zoals in grootmoeders tijd, wassen met soda en azijn.

Wil je een schone was, goedkoop en millieuvriendelijk? Doe in het vakje voor de waspoeder een paar scheppen soda. En in het vakje voor de wasverzachter een flinke scheut witte natuurazijn. Een zak soda kost bij de supermarkt minder dan een euro. Een fles witte natuurazijn ook.

Doordat het beiden natuurproducten zijn, belast je het milieu stukken minder. Het resultaat is een erg schone was die neutraal ruikt (dus geen muffe of zure luchtjes). De was is wel iets minder zacht dan met een chemische wasverzachter, maar dat hoeft niet te storen. Wil je wel een lekker luchtje aan je was, dan kan je op een doekje een paar etherische olie toevoegen en dit met de was laten meedraaien.

(Aanvulling) Wij vonden het wasgoed toch wat aan de harde kant, dus naast de witte natuurazijn voegden we in het vakje voor de wasverzachter ook wat biologisch afbreekbare wasverzachter toe. Nu is de was wel lekker zacht… en schoon, het kan niet beter.

(Aanvulling) En wat bespaar je dan? Inmiddels is duidelijk dat waspoeder rond de 4,50 kost per kilo. Sodapoeder kost 87 eurocent, dus tel uit je winst.

(Aanvulling) Op deze pagina staan leuke en interessante zuiveringszout en soda weetjes.