Banner van ManKrat - Cadeau's voor mannen

Wat doe je om 110 jaar te worden.

Stel je voor dat je iemand spreekt die meer dan 100 jaar oud is. En in plaats van dat je een dozijn medicijnflessen naast het bed ziet staan omdat de gezondheid achteruit rent, zie je een vitaal persoon. Een man die op weg is om 111 jaar oud te worden en die geen enkel medicijn inneemt. Hij eet gewoon verse groenten, olijfolie, honing, kaneel, knoflook en chocolade en springt door zijn keuken alsof hij de helft van zijn leeftijd is. Wanneer Bernando LaPallo van Mesa, Arizona zijn geheimen van een lang leven en vitaliteit vertelt, valt je mond open.

Je vraagt je af hoe hij de mankementen van de senioren jaren – je weet wel, de ziekte van Alzheimer, broze botten, kanker en diabetes-, heeft kunnen vermijden. Zou het kunnen dat de westerse geneeskunde het allemaal verkeerd heeft en dat alles wat we ooit nodig hadden alleen maar rauwe groenten, super-voedingsmiddelen, rauwe noten en bessen en wat gerstesoep waren? Misschien zou de medische gezondheidszorg een deal moeten maken met de producenten van Sapcentrifuges en het op de markt zetten en het “Universele Gezondheidszorg” moeten noemen?

In augustus 2012 zal Bernando LaPallo 111 jaar oud worden en hij heeft er nog steeds geen enkel probleem mee om elke dag minstens 1,5 km per dag te lopen en telefoontjes te ontvangen van mensen over de hele wereld die willen horen hoe hij het gedaan heeft, en hoe zij hun eigen leven kunnen verbeteren. Deze auteur en rol model houdt het simpel, je hebt geen receptenboek of gezondheiddgids nodig om 110 te worden…. of ouder.

Hier is de (fontein van de jeugd) lijst met de paar raw food “natuurlijke geneesmiddelen” die je in je dagelijks patroon kunt inbrengen, zodat je geest, lichaam en hersenen goed kunnen gedijen:

  • Hoge kwaliteit, biologische, koudgeperste extra vergine olijfolie: te gebruiken op de huid als lotion en als salade dressing, bekend om het verminderen van de de risico’s van dikke darm kanker en hart-en vaatziekten.
  • Donkere, biologische chocolade: vermindert stress, helpt bij depressie, verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte.
  • Biologische knoflook: helpt hoest en verkoudheid te bestrijden, als de natuurlijke antibiotica, helpt bij de spijsvertering en darmproblemen.
  • Biologische kaneel: antibacteriële en schimmelwerende werking, vermindert de proliferatie van leukemie en lymfoom kankercellen.
  • Biologische honing: helpt je gewicht verliezen, de natuur energie booster, een anti-oxidant met antibacteriële eigenschappen.
  • Biologische rauwe groentensap: een degelijke sapcentrifuge kost minder dan € 120,00

En als je niet bekend bent met het maken van verse “groenten” sap, probeer dan eens deze verrassend smakelijke combinaties: Wortel, komkommer, zoete aardappel, een plakje verse gember en vers geperst limoen.
Of selderij, kool, een Granny Smith appel voor zoetheid en natuurlijk citroen-of limoensap.

De pulp die overblijft kun je gewoon gebruiken. Je kunt het door gerechten mengen of door je stoofpot om de smaak te verbeteren. Je kunt het ook door de rijst of quinoa mengen met wat gesneden uien.

De natuur zelf levert het antwoord voor het opbouwen van sterke bloedvaten en een sterk immuunsysteem. Eén die kan vechten tegen infecties, stress, artritis en die zelfs het verouderingsproces kan afwenden. Als je dat al niet hebt gedaan kun je zelf verder onderzoek doen naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, enzymen en phyto-nutriënten. En zorg ervoor dat de voedingsmiddelen die zoekt ook je lichaam ontgiften en vrije radicalen vernietigen.

Eet goed, sport, laat je niet misleiden door farmaceutische en medische mythen en je bent misschien wel gelukkig genoeg om lang te leven en te bloeien net zoals Bernando LaPallo. En zoals hij zegt: “Waar een wil is, is een weg.”

Bron: http://www.naturalnews.com/034666_longevity_aging_prevention.html

Ook interessant:

Chlorella, supervoedsel

Bernando LaPallo 109 jaar in 2010

http://www.oliveoilsource.com/page/beauty-and-olive-oil

http://greekfood.about.com/od/syrupssauces/r/oilvinegardress.htm

http://www.globalhealingcenter.com/

http://www.stevepavlina.com/forums/health-fitness/51483-109-year-old-raw-foodist.html

http://www.myfoxphoenix.com/dpp/morning_show/bernando-lapallo-celebrates-birthday-08172010